Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Παύλος Γιαννακόπουλος....

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος , η εμβληματική αυτή φυσιογνωμία του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, έδωσε πρόσφατα μία αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην οποία, δυστυχώς, απέδειξε και στους πλέον δύσπιστους (σαν τον υποφαινόμενο) πως έχει αλλάξει. Δεν έχει αλλάξει η αγάπη του για το σύλλογο, αλλά ο τρόπος σκέψης του. Ο Παύλος του άκρατου αυθορμητισμού ο οποίος δεν υπολόγιζε ποτέ το κόστος μπροστά στην ενίσχυση της μεγάλης του αγάπης έχει συστρατευτεί πλήρως με το επιτελείο της εταιρίας (σύμφωνα με το Γόντικα) όπου σημαντικότερο πράγμα θεωρεί τον ισολογισμό.

Η περίφημη συνάντηση στο "Πεντελικόν" δεν είναι αστικός μύθος , αλλά η απεχθής πραγματικότητα. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης σε συνέντευξη του στο Σπορ Φμ (05/07/2010) επιβεβαίωσε ο ίδιος την επίμαχη συνάντηση.."[..]Πήρα την πρωτοβουλία και συναντήθηκα με τον με τον κ. Γιαννκόπουλο στο Πεντελικόν.[..]". Από τότε και έπειτα, μετά από μια ενδεχόμενη "συνάντηση ποσοστών", η στάση του Παύλου Γιαννακόπουλου άλλαξε αρκετά στα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ ζητήματα και τα σημάδια ήταν πάρα πολλά για την αλλαγή αυτή. Εμείς όμως δεν θέλαμε να το πιστέψουμε και αγνοούσαμε όλες αυτές τις ενδείξεις. Πλέον ο Παύλος , άρχισε να αναφέρεται με διθυραμβικά σχόλια στην εφημερίδα Derbynews που προσπαθούσε να προσθεσει στο στραπατσαρισμένο προφίλ του Τζίγγερ λίγη αίγλη από το πρόσωπο του Παύλου. Μέχρι τότε η εν λόγω εφημερίδα αποκαλούσε τους Γιαννακόπουλους με άκρως προσβλητικά επίθετα και τους κατηγορούσε ως υποκινητές της διχόνοιας.

΄Ετσι λοιπόν ο Παύλος πέρασε στο άλλο στρατόπεδο. Ο Παύλος του οποίου πραξικοματικά το 1979 είχαν πάρει την ΠΑΕ οι Βαρδινογιάννηδες , πλέον έχει συστρατευτεί μαζί τους. Ο Παύλος που από τότε έχει μεγαλουργήσει και έχει εκτοξέυσει το μπασκετικό τμήμα, έχοντας όμως σαν απωθημένο , τη μεγάλη του αγάπη για το ποδόσφαιρο. Κι εκεί που κατάφερε να μπει στην ΠΑΕ μέσω της ΠΕΚ, σήμερα τα τίναξε όλα στον αέρα. Χαρακτηριστικά θυμάμαι την μόνιμη επωδό και δικαιολογία του Παύλου όταν έλεγαν οι οπαδοί το γνωστό σύνθημα ("Παύλο θεέ πάρε την ΠΑΕ") , ο ίδιος να απαντάει πως δεν μπορεί να αγοράσει κάτι που δεν πωλείται. Η ευκαιρία όμως δόθηκε. Ο Βαρδινογιάννης είπε ότι πουλάει. Και καλά οι λαοπλάνοι και αλεξιπτωτιστές προσπάθησαν να ανοίξουν συζητήσεις αγοράς με τον Τζίγγερ. Ο Παύλος που για τόσα χρόνια έβρισκε την δικαιολογία της μη πώλησης της ΠΑΕ, γιατί εξαφανίστηκε; Η ευκαιρία είχε εμφανιστεί. Ο Παύλος όμως , σεβόμενος την ιδιωτική συμφωνία του με το Βαρδινογιάννη, την άφησε να πετάξει και ο ίδιος μας έδειξε πως η ματαιοδιξία και οι προσωπικές έριδες με τους πρώην συνεργάτες του της ΠΕΚ, είναι πιο σημαντικά από τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Οι Νικόλας Πατέρας και Ανδρέας Βγενόπουλος χαίρουν αρκετής εκτίμησης από τον κόσμο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Τη λατρεία που είχε ο Παύλος προς το παρόν δεν την πλησιάζουν. Αν έκανε την πρόταση που τόσα χρόνια (όπως λέει ο ίδιος) ήθελε αλλά δεν μπορούσε , τότε αυτόματα θα γιγαντωνόταν ακόμα πιο πολύ στα μάτια του απλού οπαδού του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Προτίμησε όμως το δρόμο του "Κουίσλινγκ".


-Στην πρόσφατη συνέντευξη του διαβάζουμε αρκετά πράγματα που δείχνουν πως ο Παύλος Γιαννακόπουλος βρίσκεται αν μη τι άλλο σε μία σύγχηση. Λέει πως επιθυμούσε την θέση του Προέδρου του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ (ναι αυτή που τώρα έχει ο Κωνσταντόπουλος!!) αλλά λόγω φόρτου εργασίας δεν μπόρεσε να αναλάβει. Νωπές είναι ακόμα οι συνεχείς ενοχλημένες απαντήσεις που έδινε στους δημοσιογράφους πως ο ίδιος δεν επιθυμεί καρέκλες και αξιώματα, αλλά μόνο το καλό του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Αντιφάσεις..

- Το καλό του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ σύμφωνα με τον Παύλο είναι ακριβώς το αντίθετο απ'ότι έχει κάνει στο μπάσκετ. Μεγαλομέτοχος συνεχώς απών από τις δραστηριότητες της ομάδας, αποκλεισμοί οπαδών από το γήπεδο και πάνω απ'όλα καθαροί ισολογισμοί. Με την ίδια λογική από την ομάδα του μπάσκετ πρέπει να φύγουν τα βαριά συμβόλαια για να ισοσκελιστεί ο ισολογισμός.

- Στο θέμα του Φρέϊτας , ο Παύλος λέει πως δεν γνωρίζει τίποτα και ο ίδιος δεν έχει λάβει καμμία απόφαση σχετικά με τον συγκεκριμένο κύριο. Οι αποφάσεις όμως στο ΔΣ του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ λαμβάνονται με την οριακή πλειοψηφία των 14 ψήφων σε σύνολο 22. Οι 12 ψήφοι είναι της πλευράς Βαρδινογιάννη, οι 2 των Γιαννακόπουλων και οι υπόλοιπες του μπλοκ Πατέρα Βγενόπουλου και των άλλων μετόχων. Ο Βαρδινογιάννης ήθελε +2 ψήφους , τις οποίες και πήρε από τους Γιαννακόπουλους, κι ο κύριος Φρέϊτας είναι γεγονός. Πώς γίνεται να μην γνωρίζει τίποτα ο Παύλος; Εκτός αν έχει δώσει και πληρεξούσιο στο Τζίγγερ.. Απίστευτα πράγματα.

- Η παραδοχή της επιτυχίας του Νικόλα Πατέρα , γεννά και το ερώτημα της αποπομπής του. Διότι με συνεχή πρωτοσέλιδα γκάλοπ για τον καταλληλότερο πρόεδρο της ΠΑΕ και άλλα για πρόεδρους-γλάστρες αν δεν ωθείς κάποιον σε απαξίωση και παραίτηση τότε τί κάνεις; Δυστυχώς Παύλο ήσουν το καλύτερο πιόνι του Βαρδινογιάννη. Με σένα άλλαξε ολόκληρη η παρτίδα.

-Τελευταίο και με μια πιο κωμική νότα είναι η αναφορά του δημοσιογράφου της "Άποψης" στην ίδια συνέντευξη για την κόντρα μεταξύ "Πράσινης" και Derby. Η Πράσινη γράφει συνεχώς για το πως άλλαξε ο Τζίγγερ και τις σωστές κινήσεις του και η Derby έγινε ο θεματοφύλακας της ιστορίας των Γιαννακόπουλων. Και φυσικά από 200 διαρκείας δώρο έκαστος. Και τα οπισθόφυλλα τους είναι τόσο όμοια που θα έπαιρνε κανείς όρκο πως τα γράφουν από τον ίδιο υπολογιστή...

Υ.Γ.: Επειδή στη βράση κολλάει το σίδερο ξεκινάμε απόψε στις έντεκα την πρώτη ραδιοφωνική μας εκπομπή. Για τυχόν λάθη ζητάμε κατανοηση. Είναι η πρώτη μας φορά....

H διεύθυνση μας http://rebels.listen2myradio.com/

3 σχόλια: