Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Αισχρή ανικανότητα.

Η Μπαρτσελόνα ήταν διαστημική. Η Καβάλα εξωγήινη. Η Κοπεγχάγη λογικά είναι η επόμενη διηπειρωτική πρωταθλήτρια. Ο Νίκος Νιόπλιας έχει κατορθώσει να παρουσιάζει μια ομάδα που από αγώνα σε αγώνα παρουσιάζεται χειρότερη και καταντάει περίγελος και έρμαιο σε κάθε ανύπαρκτη ομαδούλα. Ο στρουθοκαμηλισμός που υπάρχει στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ είναι επικίνδυνος. Η περσινή έτοιμη ομάδα που παρέλαβε ο Νιόπλιας διαλύθηκε σε ένα καλοκαίρι και αγωνιστικά ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ προκαλεί αηδία και λύπηση.

Απέναντι σε μια από τις χειρότερες ομάδες που έχει αντιμετωπίσει στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, ο Νιόπλιας κατάφερε να διασυρθεί παρουσιάζοντας τον πιο άναρχο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ της πενταετίας θυμίζοντας όχι εποχές Μπάκε, αλλά την ομάδα του 1996-1997 που τερμάτισε 6η. Το ρόστερ του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα που όλοι βλέπουμε. Η ομάδα όμως πέρα από την ανύπαρκτη φυσική κατάσταση που εντέχνως φορτώθηκε αποκλειστικά στον πρώην γυμναστή, παρουσιάζει ένα απείθαρχο τακτικά συνοθύλευμα ,χωρίς ούτε ένα πλάνο ανάπτυξης. Οι προσπάθειες του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ είναι αποτέλεσμα μόνο του ταλέντου και της κλάσης συγκεκριμένων παικτών του και δυστυχώς η έννοια της ομάδας ειναι ανύπαρκτη.

Όταν όμως ένας προπονητής με μηδαμινή εμπειρία καρπώνεται ένα πρωτάθλημα που εκ του αποτελέσματος δεν του ανήκει, μαζί με τη συντονισμένη αγιοποίηση και αβάντα από τα ΜΜΕ (λογω της καταγωγής του και μόνο), η ασυλία και η εμπιστοσύνη στις (αν)ικανότητες τους εν τέλει είναι καταστροφικές. Κατανοούμε ότι προορίζεται ή προοριζόταν για προπονητής της Εθνικής και γιαυτό έπρεπε να έχει ένα πεντακάθαρο και διογκωμένο προφίλ, αλλά η ουσία είναι ότι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ πειραματίζεται με το Νιόπλια και ο Νιόπλιας με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.

Το ματς με την Κοπεγχάγη, όπως και η υπόλοιπη φετινή χρονιά καλείται να διερευνηθεί και ο Πρόεδρος της ομάδας , να διορθώσει το περσινό λάθος του Δεκεμβρίου, δηλαδή την πρόσληψη του Νιόπλια. Αλίμονο σε όποιον θεωρεί ιδανική λύση τον βάτραχο , του οποίου τη φήμη θα λουστούμε συντονισμένα από το γνωστό επιτελείο. Η λύση για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ είναι ΞΕΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, με τεράστια εμπειρία και βιογραφικό και πάνω απ'όλα προπονητης που να λατρεύουν να μισούν οι παίκτες. Το πείραμα στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ για προπονητή φίλο έχει αποτύχει παταγωδώς και εμείς που το φωνάζαμε έιμασταν οι γραφικοί και κολλημένοι. Ο επόμενος προπονητής του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ για να πετύχει θα πρέπει να μισείται θανάσιμα από τους Έλληνες παίκτες. Αυτό και μόνο θα είναι αιτία 5ετούς ανανέωσης και επιτυχίας.

ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ούτε εκλέκτορα, ούτε μαθητευόμενο, ούτε αμφίβιο.

1 σχόλιο:

  1. Η φετινή χρονιά είναι πολύ σημαντική για εδραίωση στο ελληνικό σκηνικό.Δυστηχώς το καλοκαίρι κάποιοι μάλλον ήθελαν να δούνε αυτή την εικόνα και δεν έκαναν τίποτα.Ο ευρωπαικός στόχος νομίζω μετά το 0-2 σήμερα έχει χαθεί.Η ομάδα δεν έχει τίποτα.Απλά είναι 11 άνθρωποι που κάνουν ότι γουστάρουν.Συμφωνώ απόλυτα ότι τον προπονητή οι παίχτες πρέπει να τον "μισούν" αλλιώς στις προπονήσεις δεν γίνεται δουλειά αλλά παιδική χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή