Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Νίκη και μόνο νίκη!!!!

Επιστροφή στις επιτυχίες για τον Παναθηναϊκό μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Το 2-1 και η συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού, μπορεί να μην έθελξε τους φίλους της ομάδας, ωστόσο οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια ήταν σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με το ναυάγιο της Καβάλας.

Τα κενά όμως και τα προβλήματα στην άμυνα εξακολουθούν να παραμένουν, από τη στιγμή που ο Ζαν Αλεν Μπουμσόνγκ μόνο hummer δεν δείχνει να είναι. Δυστυχώς, αλλά η πέμπτη επιλογή στην καλοκαιρινή μεταγραφικη λίστα του Νίκου Νιόπλια μέχρι ώρας δικαιώνει όλους εμάς που λέγαμε οτι παρά το φανταχτερό βιογραφικό του, ο Γάλλος είναι μια πολύ μέτρια επιλογή που δεν μπορεί να αποτελέσει το σημείο αναφοράς που έψαχνε ο Παναθηναϊκός για το κέντρο της άμυνας του. Επιρρεπής στην γκέλα, άνευρος και σε καμιά περίπτωση παίκτης επιπέδου Κρις-Γκαλάς που θα αποτελούσε τον κουμανταδόρο της πράσινης άμυνας. Η τρίπλα που τρώει από κάποιον σέντερ-μπακ του Πανιωνίου Λάτκα είναι για κλάμματα. Το γεγονός οτι ο Σαρριέγκι δίπλα στον Μπουμσόνγκ φαινόταν ως όαση λέει πολλά.... Το καλοκαίρι όμως, κάποιοι έλεγαν και έγραφαν ειρωνικά στην... εφημερίδα τους κουβαρντά τον Νικόλα Πατέρα που έδινε 1,5 εκατομμύριο ευρώ για να καλυφθεί το χάσμα που υπήρχε μεταξύ Γκαλάς και Παναθηναϊκού για να λυθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα από την ημέρα που ο Ρενέ Χένρικσεν κρέμασε τα παπούτσια του.

Επόμενο ματς για τον Παναθηναϊκό αυτό με την Κοπεγχάγη στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ. Πρόκειται για ένα ματς που η νίκη είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ και όποιος δεν το έχει καταλάβει στον Παναθηναϊκό καλά θα κάνει να μην εμφανιστεί στο ΟΑΚΑ.

Το ματς είναι πολύ ύπουλο γιατί η Κοπεγχάγη μπορεί να φαίνεται ως μια μη υπολογίσιμη ευρωπαϊκή δύναμη αλλά το παράδειγμα με το κάζο της Σταντάρ Λιέγης θα πρέπει να λειτουργήσει ως φωτεινός φάρος για να αποφύγουμε άυριο μια απώλεια που θα προκαλέσει τεράστιους τριγμούς στο εσωτερικό της ομάδας. Αν αύριο δείξουμε αλαζωνεία και οι παίκτες μπουν χαλαρά στο γήπεδο αποδεχόμενοι τη λογική οτι είμαστε πολύ καλύτεροι της Κοπεγχάγης, δεν θα εχούμε καλά ξεμπερδέματα με τους Βίκινγκς...

Στα αμιγώς αγωνιστικά η Κοπεγχάγη του Νορβηγού Stale Solbaken παρατάσσεται με ένα σύστημα 4-4-2 στην ευθεία. Παίκτες κλειδιά στο κέντρο των Δανών είναι οι Κβιστ και Γκρόνκιερ. Ειδικά ο 33χρονος ακραίος με μεγάλη θητεία στην Τσέλσι είναι ο παίκτης κλειδί στην ανάπτυξη των πρωταθλητών Δανίας και η κυριότερη πηγή κινδύνων που καλείται να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός. Θα πρέπει και τα δυο ακραία μπακ της ομάδας μας να έχουν το μυαλού τους επικεντρωμένο στον Γκρόνκιερ καθώς μέσα στο παιχνίδι έχει την τάση να εναλλάσεται στις πτέρυγες, ωστέ να προκλαέι σύγχυση στις αντίπαλες άμυνες.

Στην επίθεση της Κοπεγχάγης δεσπόζει ο παλίος μας γνώριμος και... μεγάλη λατρεία του διευθυντή της Derbynews Κώστα Γκόντζου, Νταμ Εντόι. Ο Σενεγαλέζος έχει βετιωθεί αρκετά και είναι το βαρύ πυροβολικό των Δανών χωρίς ωστόσο να αποτελεί ακόμη και τώρα τον επιθετικό κίλερ που περιμέναμε να δούμε όταν αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό. Παίκτης με καλή τεχνική κατάρτιση και μεγάλο διασκελισμό αλλά ωστόσο δεν έχει κάνει την καριέρα που πολλοί περιμέναν... Ένα ακόμη χαρακτηριστικό των παικτών της Κοπεγχάγης είναι οτι δοκιμάζουν πολλά σουτ από μακρινές αποστάσεις και γι αυτό ο Αλέξανδρος Τζόρβας καλείται να βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα ανα πάσα στιγμή.

Από την δική μας πλευρά, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει πολλούς τραυματισμούς με τους Γκοβού και Σεϊταρίδη να είναι οι τελευταίοι που μπήκαν στη λίστα των θλάσεων. Οι δυο τελευταίοι αυτοί τραυματισμοί αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά οτι η προετοιμασία που έγινε ήταν ελλιπής και πολύ χαλαρή. Ο Αντώνης Κέζος αποτελεί παρελθόν, ο Λόρενς Έμπεν είναι εδώ, αλλά η δουλειά του είναι πολύ δύσκολη καθώς μετά και τις τελευταίες μετρήσεις φάνηκε ξεκάθαρα οτι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πολύ πίσω με τον Ολλάνδο να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο αλλά φυσικά να μην τα παρατάει.

Στο θέμα της φυσικής κατάστασης δεν ευθύνεται μόνο ο Αντώνης Κέζος αλλά και ο Νίκος Νιόπλιας καθώς δεν είναι δυνατό να επιτρέπει στον Κύπριο γυμναστή να μην συνεργάζεται με τους ανθρώπους του PAO lab και να κρατάει όλα τα στοιχεία που είχε στον προσωπικό του υπολογιστή. Δεν γίνεται ο Παναθηναϊκός να έχει στην Ελλάδα μια τεχνολογία που μπορεί να τον φέρνει κοντά στα υψηλά επίπεδα λειτουργίας μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων και ο προπονητής να αποδέχεται ελαφρά τη καρδία μια τέτοια επιλογή από τον γυμναστή του. Απαράδεκτα πράγματα τα οποία καλείται τώρα ο Λόρενς Έμπεν να συμμαζέψει.
Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με ένα σύστημα 4-2-3-1. Ερωτηματικό αποτελεί το αν θα αγωνιστεί ο Μπουμοσόνγκ αλλά και το αν θα αγωνιστεί ο Κώστας Κατσουράνης στο κέντρο της άμυνας ή στον άξονα της ομάδας. Από εκεί και πέρα σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται οι Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Μαρίνος, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Νίνης, Λέτο, Λουις Γκαρσία και Σισέ.

Εν κατακλείδι ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα από την Κοπεγχάγη και αυτό δεν τίθεται καν υπό αμφισβήτιση αλλά το θέμα είνα κατα πόσο οι παίκτες θα είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και έτοιμοι ωστέ να μπουν στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και να πνίξουν από το πρώτο λεπτό τον αντίπαλο.

Υ.Γ.: Αυτοί που έχουν στο μυαλό τους τον Κάρλος Κεϊρόζ για αντικαταστάτη του Νίκου Νιόπλια καλά θα κάνουν να συμμαζευτούν. Ο Νιόπλιας θα πρέπει να φύγει μόνο σε περίπτωση που είναι να έρθει στην ομάδα προπονητής top class επιπέδου τύπου Μάρτιν Ο'νίλ και Μαρσέλο Λίπι...



3 σχόλια:

  1. ωραιοι λιγο το υ.γ ειναι καπως...
    μιας και ο νιοπλιας στηριζεται απολυτα απο την διοικηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ πιστεύω ο Νιόπλιας δε δούλεψε πολύ φέτος και τα φόρτωσε λίγο στον κόκκορα, αλλά αξίζει μια ευκαιρία ό,τι και να γίνει αύριο...αν είναι όμως να τον διώξουν, συμφωνώ...να κοιτάξουν να φέρουν κάποιον από αυτούς που ανέφερες και σε καμία περίπτωση τον κειρόζ....εμένα είναι λατρεία μου ο κούπερ απο παλιά...χρυσώστε τον αν είναι ναι φύγει ο νιόπλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή