Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιά επιτυχία;

Καινούριος μήνας σήμερα και το πρωινό βρήκε την πλειοψηφία των αθλητικών μέσων ενημέρωσης , έντυπων και ηλεκτρονικών, σε μια αξεπέραστη κοινοτυπια και συστράτευση. Ο Κάρλος "Τσακάλι" (όπως διάβασα κάπου) Φρέιτας , σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της χώρας, εντυπωσίασε στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου καθώς πέτυχε να διώξει όλους τους ανεπιθύμητους της Παιανίας και να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους θαυμαστές του (Πράσινη,Derby).

Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ κατάφερε ομολογουμένως να αποδεσμεύσει αρκετούς ποδοσφαιριστές που δεν ήταν στα πλάνα του Νίκου Νιόπλια. Αναλυτικά έχουν ήδη φύγει οι Δάρλας,Μόρις,Γκαλίνοβιτς,Ντέϊβιντ,Μάντζιος,Μελίσσης, Κλέϋτον, Μπίαρσμιρ, Ρουκάβινα και Γκάμπριελ και στις θέσεις τους έχουν έρθει Γκοβού,Μπουμσονγκ, Φερναντεζ, Ιωαννίδης, Λουίς Γκαρσία και Πλεσίς. Οι αποδεσμεύσεις υπό το πρίσμα κάποιου που έχει έστω και τις στοιχειώδεις γνώσεις μαθηματικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι ένα φιάσκο. Κυριολεκτικά ένα φιάσκο και μια κοροϊδία που όλοι σχεδόν οι δημοσιογράφοι της χώρας είτε δεν πρόσεξαν είτε σκοπίμως παρέλειψαν. Διότι δεν είναι επιτυχία να φεύγει ο Γκάμπριελ (ετήσιο συμβόλαιο στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ 600,000EU) για την Γκρέμιο ως δανεικός χωρίς οψιον αγοράς και η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ να καλύπτει τις 400,000EU του συμβολαίου. Ούτε ο Μόρις (ο οποίος το 2007 υπόγραψε 4ετή αναέωση συμβολαίου!!) να πληρώνεται 200,000EU ως αποζημίωση για να μείνει ελεύθερος. Οι δανεισμοί των παικτών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ξαλαφρώνουν το ρόστερ αλλά δεν κάνουν το ίδιο και στον προϋπολογισμό συμβολαίων. Από τα συμβόλαια των Μελίσση και Μάντζιου (350,000EU και 300,000EU αντίστοιχα) ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ πληρώνει 200,000EU από το συμβόλαιο του Μελίσση και 260,000EU από το συμβόλαιο του Μάντζιου. Με απλά μαθηματικά από τα συμβόλαια των δύο παικτών,συνολικής αξίας 650,000EU ο ΠΑΝΑΘΗΝΑϊΚΟΣ γλυτώνει 190,000EU και πληρώνει 460,000EU!!! Πραγματικά μεγάλη επιτυχία να στέλνεις δανεικούς και να τους πληρώνεις σχεδόν μισό εκατομμύριο απλά για να γλυτώσεις 100,000EU. Το συμβόλαιο του Μάριο Γκαλίνοβιτς (350,000EU) καλύπτεται σχεδόν εξ'ολοκλήρου από την Καβάλα συμπληρώνοντας τα εντυπωσιακά deal του Κάρλος Φρέιτας. Πάλι καλά που για τον δανεισμό του Μπίαρσμιρ ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ καλύπτει μόνο το 1/3 (100,000EU) του συμβολαίου του Σουηδού και όχι το μισό ή ολόκληρο. ..

Ουσιαστικά η μόνη επιτυχία του "Τσακαλιού" είναι η πώληση του Κλέϋτον στους Ουκρανούς γιατί ναι μεν το ποσό πωλησης είναι εξευτελιστικό αλλά απαλλάσσεται η ομάδα από ένα βαρύ συμβόλαιο. Τώρα οι μεταγγραφές του Ρουκάβινα και του Ντέϊβιντ σε Ντιναμό και Φλαμένγκο αντίστοιχα δεν θεωρούνται επιτυχίες του Φρέιτας καθώς ο ίδιος ήταν τότε σε περίοδο προσαρμογής ακόμη, σύμφωνα πάντα με δικές του δηλώσεις. Εξάλλου πόσο δύσκολο είναι να δώσεις το Ρουκάβινα στον Ζάετς και τον Ντέϊβιντ (που έπαιζε 2 χρόνια δανεικός στη Βραζιλία) σε ομάδες της χώρας τους. Ο Φρέϊτας όμως κινήθηκε και για ενίσχυση της ομάδας κλείνοντας τον Λουίς Γκαρσία (700,000EU συμβόλαιο) και τον Νταμιέν Πλεσί . Ο οποίος παίζει στη θέση του αμυντικού χαφ, τη μόνη θέση που η ομάδα είναι υπερπλήρης. Και η ομάδα έκλεισε τις μεταγραφικές της κινήσεις μένοντας με 2 επιθετικούς για 3 διοργανώσεις..

Αν κοιτάξουμε με το ίδιο μάτι που είδαν όλοι οι αθλητικογράφοι της χώρας τις κινήσεις του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, η ομάδα έχει εξοικονομήσει, έστω και προσωρινά γύρω στα 3 εκατομμύρια. Με αυτό το πλεόνασμα η ομάδα δεν μπορούσε να είχε ενισχυθεί επαρκώς; Μπρούσε. Αντ'αυτού όμως το επιτελείο των Γόντικα-Φρέϊτας που τελεί υπό την κηδεμονία του Τζίγγερ , λειτούργησε με τρόπο άκρως Βαρδινογιαννικό. Διότι με αυτό και μόνο το πλεόνασμα (μην βάζουμε και τον Τζίγγερ να παίρνει και άλλα δάνεια) , θα μπορούσε η ομάδα να είχε πάρει Γκαλάς, αναπληρωματικό επιθετικό και τον Λόρενς Έμπεν που ήταν από τους σημαντικότεορυς συντελεστές του περσινού νταμπλ. Αλλά ο Βαρδινογιάννης για ακόμα μία φορά λειτούργησε με το δικό του τρόπο. Οι συγκρίσεις για τα λεφτά που ρίχνουν οι Βαρδινογιάννηδες σε άλλες επιχειρήσεις τους σε σχέση με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ είναι αποκαρδιωτικά άνισες.



-Προς διευκρίνηση τα ποσά των συμβολαίων είναι χωρίς την εφορία και χωρίς τα μπόνους(συμμετοχών, επιτυχιών). Όλα τα ποσά και οι μεταγραφές είναι από διασταυρωμένες ηλεκτρονικές πηγές και οι δύσπιστοι ας στείλουν mail στο klgeo20@gmail.com για να λάβουν τα links.

- Είναι λυπηρό σε μια χώρα που αυτοφημίζεται για τη γνώση που έχει μεταδώσει στον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό, η πλειοψηφία των δημοσιογράφων της να αγνοούν παντελώς την κριτική σκέψη και ανάγνωση και να λειτουργούν ως μάζα αντιγράφοντας αλλήλους και τις πλείστες φορές να αντιγράφουν λανθασμένες πληροφορίες. Επίσης η ηθελημένη κατευθυνόμενη προπαγάνδα με κύρια επιβράβευση μια θέση στο Star ή το Mega καλό θα ήταν να ανεβάσει επίπεδο γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

- Ο ενθουσιασμός για τη μεταγγραφή του Πλέσις από που πηγάζει; Από τις 8 συμμετοχές τους μέσα σε 3 χρόνια ή από το παλαιότερο ενδιαφέρον της Κέρκυρας;

3 σχόλια:

  1. Πες μου τον λογο που αναλυεις τοσο πολυ καθε συμβολαιο, καθε πριμ, καθε νοικι, καθε δεν ξερω τι του καθενος. Στην τσεπη σου θα μπουνε τα λεφτα ή νομιζεις ότι κάθε λεφτό που θα κερδιθει θα πάει για μεταγραφες.. Δες τη γαμημενη ομάδα και συγκρινε τη με την περσινη (για να μη μιλησω για πιο παλια). Είμαι 22 χρονών και δεν έχω δει πιο πληρη ομάδα όσο Βλέπω σοβαρά μπάλα (ας πούμε από τα 11 μου). Εκτός αν νομίζεις ότι ο Boumsong είναι χειρότερος του Γκουμα, ο Ζιλβερτο του Μπασινά, ο Leto των ανύπαρκτων αριστερών χαφ που είχαμε, ο Govou των ανύπαρκτων και παλι δεξιών χαφ που είχαμ κ.τ.λ. Και δεν αναφέρω καν το Cisse ή το Νινη που κατα τη γνώμη μου και οι δυο(μαζί με το Leto) είναι υπερπολυτελεια για Ελλάδα. Όσον αφορά τις φετινές μεταγραφές ναι δεν ειρθε ο cannavaro ή Terry αλλά από που προέκυψε αυτή η απαίτηση ξαφνικά να έρθουν τόσο μεγάλοι αμυντικοί στη Ελλάδα??? Ο Boumsong θα βοηθήσει, ο Ιωαννίδης τον βλέπω αργά ή γρήγορα βασικό με βάση την απόδοση του σπυρόπουλου, ο Govou δεν το συζητάω καν αν είναι καλύτερος του Σαλπιγγίδη για δεξι χαφ(που φαντάζομαι αποθεώνεισ φέτος αλλά έβριζες πέρυσι), ο Garsia θα δούμε και ο Fernandez νομίζω ότι για Back up τουλάχιστον είναι καλός. PLESSIS : διαβάζω λοιπόν ότι έχεις και πρόβλημα με τον Plessis. Καταλαβαίνω ότι λογικά 22 χρονών αμυντικό χαφ περίμενες τον Fabregas αλλά τι να κάνουμε τον ήθελε και η Barcelona. Για πες μου ποια είναι η υπερπλήρης θέση????? O Κατσουράνης που στόλιζες πέρυσι και είναι 31, ο Zilberto που στόλιζες ακόμνα περισσότερο και είναι 33, ή ο μπαλαδώρος Simao(ο οποίος βέβαια μαζί με ένα δημιουργικό χαφ είναιχρήσιμος)?? Του χρόνου το καλοκαίρι μην πω φέτος τον χειμώνα θα φώναζες γιατι αφήνουμε την θέση του αμυντικού χαφ ακάλυπτη για το μέλλον. Εκτός του ότι ο Κατσουράνης είναι καλύτερος από οπιονδήποτε άλλο αν γυρίσει για stopper.
    Φαντάζομαι πας πολύ γήπεδο μάθε να το διασκεδάζεις παραπάνω γιατί η ομάδα είναι (και) φέτος πολύ καλή.. καλό χειμώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχήν δεν έχω γράψει ποτέ ότι το ρόστερ υστερεί σε ποιότητα. Αντιθέτως έχω γράψει κατά λέξη ότι η ομάδα δεν έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με πέρσι και οι παίχτες (που αναφέρεις και συ ονομαστικά)"..προς Θεού αν οι Σισέ,Λέτο ,Σίλβα, Γκοβού υπολείπονται ταλέντου από τους υπόλοιπους αντιπάλους.." Εκεί που λες ότι δεν έχεις δει πιο πλήρη ομάδα τα τελευταία χρόνια μου γράφεις ποιά είναι η υπερπλήρης θέση; Τα μπέρδεψες λίγος και πετάς κάτι γρια Φάμπρεγας κλπ.. Εγώ έχω θίξει επανειλημμένα την επιθυμία του Νίκου Νιόπλια για 3ο επιθετικό η οποία (προς το παρόν) δεν έχει ικανοποιηθεί. Εκτός αν κι ο Νιόπλιας είναι υπερβολικός και γκρινιάρης.
    Για τον Πλεσίς πάλι , πριν ενδιαφερθούμε εμείς τον ήθελε η Κέρκυρα. Τί να κάνουμε , αυτή είναι η αλήθεια.. Αν τον έκελεινε ο γαύρος και συ θα έλεγες ο παίκτης που ήθελε η Κέρκυρα. Και οι αριθμοί του είναι 8 συμμετοχές σε 3 χρόνια. Ευτυχώς ή δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Το παλικάρι μπορεί να βγει Βιειρα μπορεί να βγει και Κουτσουρές δεν ξέρουμε.

    Και πάμε στο πιό σημαντικό.Στις δύο πρώτες προτάσεις σου "..Στην τσεπη σου θα μπουνε τα λεφτα ή νομιζεις ότι κάθε λεφτό που θα κερδιθει θα πάει για μεταγραφες.."
    Στην τσέπη μου δεν θα μπουν τίποτα..Πρέπει να μπουν σε κάποια τσέπη; Αναγκαστικά; Έτσι έχετε μάθει εσείς; Δεν πρέπει να πάνε για ενίσχυση εκεί που η ομάδα πονάει; Αφού εχεις πλεόνασμα δεν πρέπει να πας να πάρεις την πρώτη επιθυμια του προπονητή για την άμυνα; Δεν πρέπει να πάρεις τον παίκτη που θέλει ο Νιόπλιας για back up της επίθεσης; Καταλαβαίνω ότι ο Τζίγγερ (σου) έχει δάνεια , αλλά ντάξει δικιά του τράπεζα η Πειραιώς δε νομίζω να του τα ζητήσουν άμεσα..Εξάλλου ας πάρει κι άλλο δάνειο αφού δεν μπορεί να καλύψει μόνος του την ΑΜΚ όπως ο ίδιος διαλαλούσε το καλοκαίρι.
    Σ'ευχαριστώ και χαιρετίσματα στο φόρουμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταλαβαινω τι λες αλλά δεν είναι Championship Manager η ομάδα, πουλαω σαλπιγγίδη λετο κατσουράνη να πάρω Rooney που τον έχει και θεό.. Για εσένα και μένα είναι μεράκι, γήπεδο τηλεόραση, να στενοχωρηθούμε 2 μέρες που χασαμε από την ξάνθη ή να 2 εβδομάδες που ρίξαμε 6 στη Roma.. Για αυτούς είναι επιχείρηση μας αρέσει δεν μας αρέσει και η επιχείρηση φαίνεται από τις πιο υγειής στο ελληνικό πρωτάθλημα.. Ανούσια ανοίγματα που ζητάς δεν γίνονται και δεν πρέπει να γίνονται γιατί είδες που καταλήγουν (ΑΕΚ προ 7ετίας).. Και δυστυχώς το πρωταθλημα του ποδοσφαίρου δεν είναι σαν του μπάσκετ.. Πρώτος στόχος του Νιοπλια ήταν Gallas, Cris και είδες που κατέληξαν και οι δύο, σε καλύτερο πρωτάθλημα σίγουρα ίσως και σε καλύτερες ομάδες.. Δεν ζητάω να συμβιβαστούμε ζητάω να είμαστε ρεαλιστες.. Όσον αφορά για τα αμυντικά χαφ εθιξα ηλικια και όχι ποιότητα..
    Καλή συνέχεια με τη σελίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή