Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Φθηνές δικαιολογίες

Το αρνητικό σε περιπτώσεις που έχουμε να κάνουμε με συμπαθητικά άτομα, είναι ότι η κριτική στα λάθη τους είναι από ελάχιστη εώς ανύπαρκτη. Σίγουρα τα λάθη και η ελλιπής μεταγραφική ενίσχυση είναι λάθη της προηγούμενης διοίκησης. Ο Κέζος με την καταστροφική προετοιμασία το ίδιο. Αλλά όσο συνεχίζουμε να αγνοούμε ότι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ πορεύεται αποκλειστικά και μόνο το ταλέντο και την κλάση κυρίως του Τζιμπρίλ Σισέ και μερικών άλλων πρωτοκλασσάτων παικτών του , τότε ακροβατούμε επικίνδυνα με την καταστροφή.

Ο προπονητής Νίκος Νιόπλιας προσπαθεί να αποδείξει ακόμη και στους πιο αδαείς και δύσπιστους ότι είχε όσο το δυνατόν λιγότερη συνεισφορά στο περσινό πρωτάθλημα. Αντικατέστησε τον Χενκ Τεν Κάτε , ο οποίος μέχρι τότε είχε μια ισοπαλία και μια ήττα και το τέλος του πρωταθλήματος μας βρήκε νταμπλούχους , έχοντας όμως χάσει περισσότερους βαυμούς στον 'Β γύρο απ'ότι στον Ά. Τα περσινά όμως είναι πλέον παρελθόν. Η έτοιμη ομάδα που παρέλαβε ο Νιόπλιας ήταν απλά πιεσμένη από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα των εφημερίδων και των υπόλοιπων ειδημόνων δημοσιογράφων (επάγγελμα που σταθερά και μεθοδικά έχει καταστρέψει τη χώρα) και ο Τεν Κάτε πλήρωσε τη νύφη με την απόλυση του.

Φέτος, μετά τα εντυπωσιακά φιλικά , η ομάδα στα επίσημα μετράει 5 βαθμούς σε 3 αγωνιστικές και μια άνευ όρων συντριβή στη Βαρκελώνη. Ποδοσφαιρική ανωμαλία είναι μια ομάδα να πετάει στα φιλικά προετοιμασίας , άσχετα το γεγονός ότι οι εμφανίσεις μας γέμισαν περηφάνεια. Εκεί που όλοι κρίνονται όμως είναι τα επίσημα. Η ανύπαρκτη προετοιμασία του Αντώνη Κέζου δεν πρέπει να καταλογιστεί αποκλειστικά στον ίδιο , διότι σε μια ομάδα ο προπονητής έχει λόγο σε όλα τα αγωνιστικά επίπεδα. Δεν νομίζουμε ότι ο Κέζος προχωρούσε σε ασκήσεις χωρίς την έγκριση του Νιόπλια και είναι εκνευριστική η αποκλειστική στοχευμένη επίθεση στο σαμάρι (Κέζο).

Με την Ξάνθη και ελέω απουσίας Τζιμπριλ Σισσέ , η εμφάνιση ήταν αποκαρδιωτική και η γκέλα επήλθε φυσιολογικά. Η εμφάνιση του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ήταν κακή αλλά ο προπονητής είχε το ελαφρυντικό του φτωχού πάγκου. Με τον Άρη η σημαντική νίκη ήρθε αλλά η εμφάνιση σε όλο τον αγώνα ήταν αισχρή. Ειδικότερα στα τελευταία λεπτά ο Άρης φαινόταν Μπαρτσελόνα. Στο Καμπ Νου , η δήλωση του Νιόπλια για προσευχές και οι συνεχείς δημόσιοι θαυμασμοί του για την Μπαρτσελόνα, παρουσίασαν μια ομάδα άνευρη, χωρίς τσαμπουκά και τσαγανό, έρμαιο στα δόντια των αντιπάλων και να τελειώνει τον αγώνα με 5αρα και ανακούφιση. Σε ένα αγώνα που έπρεπε όλοι να μασάνε σίδερα, οι παίκτες αναλώθηκαν σε 6 ολόκληρα φαουλ σε 90 λεπτά και ο προπονητής απολάμβανε από την καλύτερη θέση την αγαπημένη του ομάδα, την Μπαρτσελόνα.

Η αποψινή πανωλεθρία με την Καβάλα όμως μοιάζει να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αντί να βελτιώνεται όσο περνάει ο καιρός , γίνεται όλο και χειρότερος. Μια άμυνα που θυμίζει παιδική χαρά, ομάδα που στις στημένες φάσεις κουτουλάει και επιλογές από τον πάγκο ανήκουστες. Οι παίκτες δεν έδειχναν να ξέρουν σε τι θέση παίζουν, με αποτέλεσμα ο Βύντρα να βρίσκεται σε θέση οργανωτή με τραγικά αποτελέσματα. Συμπαθητικός ο Νιόπλιας και με γνώσεις αλλά η εμπειρία του ανύπαρκτη και η επιβολή του στα αποδυτήρια ως προσωπικότητα ελάχιστη. Αλλιώς δεν εξηγείται η παρουσία του Νικόλα Πατέρα στην Παιανία για 4η φορά σε μια εβδομάδα και η δήλωση του για χαλαρή κατάσταση στην ομάδα.

Το να ζητάμε όμως από το Νιόπλια να επιβληθεί στους παίκτες είναι δύσκολο. Δεν μπορεί να φωνάξει στους παίκτες που έφαγαν τον προηγούμενο προπονητή επειδή ακριβώς τους φώναζε. Σχήμα οξύμωρον. Έτσι πάει με τα νερά τους και με το σύστημα προσευχή και ό,τι βγει. Δεν ξεχνάμε πως ο ποδοσφαιριστής του , ο Κώστας Κατσουράνης , τον αποκαλεί δημόσια με το μικρό του, γεγονός που αν μη τι άλλο δείχνει μια σχέση φιλική και ίση. Πολύ καλή σχέση για ανθρώπινες σχέσεις, επικίνδυνη για σχέσεις προπονητή-παικτών.



- Ήδη πάμε να γίνουμε ΑΕΚ δημοσιογραφικά. Το μότο , στις ήττες φταίνε οι παίκτες, στις νίκες ο προπονητής άρχισε δειλα δειλά να κάνει την εμφάνιση του. Κατανοητή εξάλλου η στήριξη και το λιβάνισμα στο Νιόπλια από ένα όμιλο εφημερίδων και δημοσιογράφων που ζουν αποκλειστικά από την Εθνική. Ο πάγκος της Εθνικής είναι η φυσική εξέλιξη του και πρέπει να φτάσει εκεί όσο το δυνατόν πιο άφθαρτος.

- Η εγκληματική μη πρόσληψη του Έμπεν το καλοκαίρι δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για ολοκληρωτική αλλαγή στα επόμενα παιχνίδια. Με τον Έμπεν στο τιμ του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ από το καλοκαίρι, ο αυτόματος πιλότος της περσινής ομάδας του Τεν Κάτε ίσως τραβούσε λίγους μήνες παραπανω.

4 σχόλια:

  1. ετσι ακριβως εχουν τα πραγματα!
    ο πατερας δυστηχως πρεπει να τους στρωσει αλλιως θα εχουμε ασχημα ξεμπερδεματα...

    πρεπει οπωςδηποτε να παρει κεφαλια(κατσουρανης?) για να τελειωση η νοοτροπια του σταρχιδισμου και οτι κανουμε οτι θελουμε και αλλαζουμε τους προπονητες με το ετσι θελω απο καποιους ελληνες παικτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στηριξη και προχωραμε..Εχει γνωση ο Πατερας και πιστευω θα τους βαλει στις θεσεις τους ΟΛΟΥΣ..
    Εκπομπουλα σημερα Δευτερα κατι τετοιο επιασα..
    Αντε καλη εκπομπη μαγκες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. siga re opadoi tou kanape,xalarwste ligo ampaloi.kanei blog to kathe 15xrono kai to paizei hooligan tou pc

    ΑπάντησηΔιαγραφή