Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Κάτι κουρασμένα παλικάρια...

Ήδη με τους τρεις πρώτους επίσημους αγώνες να έχουν περάσει, ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ταλαιπωρείται από διάφορους μυϊκούς τραυματισμούς οι οποίοι πέρσι ήταν ελάχιστοι και ασήμαντοι. Ανεξαρτήτως της ημερολογιακής σειράς που απουσίασαν οι ,Τζιμπρίλ Σισσέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Αντώνης Πετρόπουλος, Σεντρίκ Καντέ έχουν μείνει για κάποιο χρονικό διάστημα εκτός λόγω θλάσης. Παραλείπω τον Νίκο Σπυρόπουλο καθώς ο τραυματισμός του έγινε σε προπόνηση της εθνικής, αν και οι θλάσεις είναι τραυματισμοί-κατάλοιπα μιας πολύ σκληρής ή μιας κακής προετοιμασίας.

Πέραν των τραυματισμών που αποτελούν σοβαρό ζήτημα, ακόμα πιο ανησυχητική είναι η εικόνα που έβγαλε η ομάδα στα τρία πρώτα επίσημα παιχνίδια. Οι ποδοσφαιριστές δείχνουν να μην έχουν δυνάμεις με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν δυνατά σε μονομαχίες και να μένουν πίσω στα σπριντ. Το χειρότερο είναι ότι σε αντίθεση με πέρσι όπου ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έτρεχε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και έπνιγε τον αντίπαλο του , τότε που μερικοί ειδήμονες κάγχαζαν για τα χαμένα πρώτα ημίχρονα, φέτος η εικόνα της ομάδας μετά το 65' είναι τραγική και θλιβερή.

Ο Αντώνης Κέζος που προσλήφθη το καλοκαίρι , μαζί με το Νίκο Νιόπλια ο οποίος ως προπονητής ορίζει το πρόγραμμα, έχει σαφώς την ευθύνη για την τραγική φυσική κατάσταση που παρουσιάζει η ομάδα. Αλλά δεν ήρθε μόνος του , ούτε φταίει αυτός για την μη πρόσληψη του περσινού γυμναστή Λόρενς Έμπεν. Η διοίκηση που έτρεξε τα αγωνιστικά θέματα το καλοκαίρι, στη λογική της εταιρίας και του ισολογισμού , άφησε σε δεύτερη μοίρα το καίριο ζήτημα του γυμναστή της ομάδας και από την σίγουρη και αποδεδειγμένη λύση του Έμπεν, προτίμησε την φθηνή, πάνω απ'όλα, λύση του Αντώνη Κέζου με τα αποτελέσματα που βλέπουμε όλοι. Πτυχίο ΤΕΦΑΑ δεν κατέχουμε και ούτε ιδιαίτερες γνώσεις για να κρίνουμε την δουλειά του Κέζου. Καθρέφτης για μας σαν οπαδούς είναι το γήπεδο , η αλήθεια του οποίου προς το παρόν είναι αποκαρδιωτική και η σύγκριση με την περσινή εικόνα που έβγαζε η ομάδα, βγάζει τη δουλειά του Λόρενς Έμπεν κατά κράτος κερδισμένη.

Η επάνοδος του Νικόλα Πατέρα στην προεδρία και η σχεδόν άμεση ,κατά τα φαινόμενα και τις φήμες, επάνοδος του Λόρενς Έμπεν , επαναφέρει την ομάδα στο σωστό δρόμο και δείχνει και στους τελευταίους δύσπιστους την επικινδυνότητα της νοοτροπίας του ισολογισμού που είχε και έχει η διοίκηση Βαρδινογιάννη. Ο Έμπενς σίγουρα δεν είναι μάγος και δεν θα μπορέσει να αλλάξει την φυσική κατάσταση δραματικά ,πόσω μάλλον τώρα που έχει περάσει η προετοιμασία. Όμως ο άνθρωπος θα δει τι μπορεί να σώσει και θα το πράξει και με την επάνοδο του θα έχεις καλύψει την σημαντική θέση του γυμναστή για την επόμενη χρονιά. Όσον αφορά τον Αντώνη Κέζο , κανείς δεν ζητάει το κεφάλι του επί πίνακι καθώς ο ίδιος κάνει αυτό για το οποίο τον επέλεξαν. Απλά η λύση Έμπεν στην εξίσωση και τη σύγκριση είναι ισχυρά πιο θεμιτή.

- Άξιον απορίας είναι πως ο Ρουκάβινα δεν μπορούσε να μείνει στην ομάδα ως 3ος επιθετικός. Είναι ακριβώς ο παίκτης που ζητούσε ο Νιόπλιας , δηλαδή να παίζει και στα άκρα της επίθεσης, και πέντε γκολ τον χρόνο τα έχει χαλαρά. Μάλλον έφυγε στα πλαίσια αποπατεροποίησης του ρόστερ ή προς ανάδειξη των δικών μας παιδιών...

- Οι ευρωπαϊκές ομάδες που κυριαρχούν στο ποδόσφαιρο , αν κοιτάξει κανείς τον προϋπολογισμό τους ,θα καταλάβει που έχουν γραμμένους τους ισολογισμούς και τα financial fair pay της Uefa. Το οποίο παραδόξως πανευρωπαϊκά απασχολεί μόνο τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, ούτε καν τους απέναντι.

-Οι γραφικές και κωμικές μεθόδοι των κόκκινων εφημερίδων και η φόρα παρτίδα έκθεση των ανεπιθύμητων γι'αυτούς διαιτητών , όσο κι αν την κοροϊδεύουμε, πιάνει τόπο. Οι υποτιθέμενες πράσινες εφημερίδες όταν βρουν ώρα μετά τις αναφορές για Ν'ντοϋδες και τα εξώδικα σε οπαδούς του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, ίσως ασχοληθούν και με το θέμα. Απλά ας προλάβουν το έγκλημα και όχι να το αναλύσουν.

-Η ανάγκη μιας πραγματικής ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ εφημερίδας είναι επιτακτική όσο ποτέ. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ όμως. Ούτε Βαρδινογιαννικής , ούτε Γιαννακοπουλικής.

-Κε Γόντικα, ως ενεργό μέλος της εταιρίας και σαν δεινός οικονομολόγος , dealer και άλλα χίλια δυο, δεν γνωρίζατε ότι ,τώρα που ο Έμπεν είναι αναγκαία προσθήκη, ο ισολογισμός της εταιρίας θα χαλάσει περισσότερο απ'ότι αν ερχόταν το καλοκαίρι; Διότι τώρα ο Έμπεν ως επαγγελματίας που τον έχουμε άμεση ανάγκη έχει το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις για το μισθό του.

-Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κανιβαλίζει το επίθετο του και συνεχίζει να αποδεικνύει στον εαυτό του και σε μας ότι ο πάτος του βαρελιού δεν έχει τέλος. Κι ο Παύλος είναι είτε ο ηθικός είτε ο πραγματικός αυτουργός.

1 σχόλιο: