Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Hummer το ανάγνωσμα.

Επιτέλους Hummer; Το ερώτημα αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί πριν πατήσει χορτάρι o Jean Boumsong. Οι κρίσεις σχετικά με την ποδοσφαιρική αξία του Boumsong, ο οποίος εν τέλει προτιμήθηκε μετά τα ναυάγια στις υποθέσεις Κρις και Γκαλάς, δεν μπορούν να αραδιαστούν ακόμα καθώς ισχύει το αφόρητα κλισέ και χιλιοειπωμένο "καθρέφτης είναι μόνο το γήπεδο". Παρόλαυτα μπορούν να αναλυθούν και να καυστηριαστούν πρακτικές και μεθόδοι και κυρίως η νοοτροπία με την οποία οι διαχειριστές της ΠΑΕ κινήθηκαν στο θέμα του αμυντικού-hummer.
Ο κ.Γόντικας , ο οποίος ουσιαστικά κινεί τα νήματα στο μεταγραφικό κομμάτι καθώς Κωνσταντόπουλος και Φρέιτας βρίσκονται ακόμη σε περίοδο προσαρμογής, κινήθηκε με βασικό γνώμονα το οικονομικό συμφέρον του μεγαλομετόχου , άσχετα αν κατά κόρον το ιδιωτικό συμφέρον του Βαρδινογιάννη έχει βαπτιστεί ως συμφέρον του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Γιατί όταν πρόκειται για την ενίσχυση και τη γιγάντωση της ομάδας με σίγουρες λύσεις , τότε κανένα οικονομικό ζήτημα δεν μπορεί να μπαίνει εμπόδιο. Αν ο μεγαλομέτοχος ζυγίσει τα πράγματα με πρώτο μέλημα την τσέπη και μετά την ποιοτική ενίσχυση της ομάδας ας κάνει αυτό που προσεύχεται ολόκληρος ο κόσμος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ. Ο κ.Γόντικας λοιπόν απέτυχε να κλείσει την ομολογουμένως δυσκολότερη τοπ περίπτωση που απασχολούσε τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ στη θέση του στόπερ , τον Κρις της Λυών. Απέτυχε πανηγυρικά και το θέμα πήρε την οικεία "βαρδινογιαννική" του παράταση "να έχει να ασχολείται ο κόσμος".
Έπειτα ακολούθησε το φιάσκο με τον Γουίλιαμ Γκαλάς. Εκεί η πλευρά του πρώην τεχνοκράτη της ΕΡΤ κόλλησε στα χρήματα με αποτέλεσμα ο παίκτης να χαθεί για μισό εκατομύρριο. Έπειτα την αποτυχία με τον Γάλλο διεθνή παρουσιάστηκαν τα επίσης οικεία "βαρδινογιαννικά" δημοσιεύματα που μίλαγαν για τον κακό χαρακτήρα που έχει ο Γκαλάς , που αμφισβητούσαν την ποδοσφαιρική του αξία (βλέπετε δεν είναι και Ενακαρίρε ο άνθρωπος), τα οποία προσπαθούσαν να βγάλουν καθαρό τον μεγαλομέτοχο... Είπαμε τα περί εκπροσώπησης του Τζίγγερ από γνωστή εφημερίδα είναι μυθοπλασίες...
Ο τέως πρόεδρος και νυν μέτοχος της ΠΑΕ κ. Νικόλας Δ. Πατέρας , βλέποντας τη δεινή οικονομική κατάσταση και θέση του Γόντικα , πρόσφερε να καλύψει σε τριετή βάση (δηλ. τη διάρκεια του συμβολαίου ) την διαφορά μεταξύ ΠΑΕ και Γκαλάς , με ένα ποσό κοντά στο 1,5 εκατομύρριο συνολικά. Η απάντηση της ΠΑΕ; Τα δεχόμαστε αλλά σε μορφή χορηγίας...Ουδέν σχόλιον.. Ο ανθρωπος πρόσφερε τα λεφτά του για την ενίσχυση της ομάδας σε συγκεκριμένη θέση και συγκεκριμένη λύση και η ΠΑΕ δέχτηκε τα χρήματα αλλά ζήτησε να μπουν υπό τη μορφή χορηγίας. Η χορηγία μπορεί κάλλιστα αντί να πάει στο συμβόλαιο του Γκαλάς να πάει σε άλλα λειτουργικά έξοδα της ΠΑΕ όπως τις αμοιβές των Γόντικα, Κωνσταντόπουλου, Φρέιτας ή ακόμη και στα έξοδα της αστυνομικής συνοδείας του κ. Γκόντζου. Σε συνδυασμό με τα πεπραγμένα της οικογένειας Βαρδινογιάννη σχετικά με την εξίσωση ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και έσοδα, οι πιθανότητες για Γκαλας θα εξανεμίζονταν αν ο Πατέρας ενέδιδε στην αστεία απάντηση της ΠΑΕ.
Ο κόσμος είναι εξοργισμένος όχι με την απόκτηση του Boumsong, αλλά με τον τρόπο με τον οποίο βλέπει η οικογένεια τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Αντί για την σίγουρη και από το πρώτο ράφι λύση, για ακόμη μία φορά προτιμήθηκε η φθηνότερη τέταρτη λύση. Επαναλαμβάνω ο Boumsong ενδέχεται να είναι αυτό που έλειπε απ΄το παζλ και να λύσει οριστικά την πληγή της άμυνας. Αλλά εαν δεν βγει , τότε ο κόσμος δικαίως θα ωρύεται κατά των βαρδινογιαννικών πρακτικών που είχαν εξαφανιστεί τα τελευταία δυο χρόνια, με τα γνωστά αποτελέσματα, βλ. Νταμπλ και καταβαράθρωση του ακατανόμαστου. Διότι δε νομίζω αν είχε ερθει ο Γκαλάς ή ο Κρις και δεν απέδιδαν τα αναμενόμενα (γιατί μπάλα είναι) θα κατέκρινε κάποιος την επιλογή των συγκεκριμένων παικτών.
Μέσα σ'όλα τα τραγελαφικά στο θέμα του στόπερ, αλλά και στα προηγούμενα θέματα όπως προέδρου, Φρέιτας, Γόντικα κλπ, παρατηρείται με θλίψη η αλλαγή στάσης της οικογένειας Γιαννακόπουλου. Κανείς δεν ξέρει τι εγινε και επιτεύχθηκε η αλλαγή στάσης των ανθρώπων που έχουν αγαπηθεί όσο κανένας άλλος από τον κόσμο της ομάδας, αλλά το σίγουρο είναι πως η σιωπή και η απάθεια τους εξυπηρετούν πλήρως την πλευρά Βαρδινογιάννη. Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι πολλά και θα αναλυθούν σίγουρα ...

Δύο τελευταία σχόλια.
- Το youtube δεν είναι τόπος αξιολόγησης κάποιου παίκτη παρά μόνο το γήπεδο. Εξάλλου μέσω youtube διενεργήθηκε η συμπαθητική πλην άστοχη επιχείρηση της Derbynews να παρουσιάσει τον Σεμπαστιαν Ρομέρο ως γητευτή της μπάλας, τον μοναδικό ίσως Αργεντίνο επιθετικογενή ποδοσφαιριστή που δεν ήξερε ούτε να ντριμπλάρει αλλά ούτε και να σκοράρει.
-Με τεράστια προσμονή αναμένουμε να δούμε πως θα υποδεχθεί τον Boumsong ο υιός Γιαννακόπουλος από το αεροδρόμιο. Άραγε θα βγάλει το Hummer από το γκαράζ (όπως τότε με άφιξη Χέισλιπ) ή τώρα με την κρίση , η τιμή των καυσίμων είναι απαγορευτική για τέτοιου είδους φτηνούς εντυπωσιασμούς και γελοιότητες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου