Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Γιατί τώρα κυρ-Γιώργη;

Ακόμη και τώρα που ο Αντρέας Βγενόπουλος με τον Νικόλα Πατέρα έχουν κάνει στην άκρη και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Παύλου Γιαννακόπουλου τρέχει την ομάδα με ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του, παρατηρείται έντονη ανησυχία και επιθέσεις δίχως λόγο προς την απερχόμενη διοίκηση.
Δεν μπορει να εξηγηθούν διαφορετικά οι χθεσινές δηλώσεις του επίτιμου προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιώργου Βαρδινογιάννη. Ένας άνθρωπος που εδώ και δέκα χρόνια είναι εκτός ομάδας επανήλθε για να στηρίξει τον νέο πρόεδρο του συλλόγου, τον μεγαλομέτοχο ανηψιό του και να αφήσει υπονοούμενα για τον Νικόλα Πατέρα. Γιατί άραγε; Τόσο μεγάλο κακό έκανε ο πρώην (στα χαρτιά και μόνο) πρόεδρος που πηρε μια ομαδα σε αποσύνθεση και την μετέτρεψε σε καλοκουρδισμένη ποδοσφαιρική μηχανή η οποία να χρείαζεται αυτή τη στιγμή δυο με τρεις προσθήκες για να απογειωθεί.
Ακούσαμε τον κύριο Βαρδινογιάννη να λέει για ακόμη μια φορά οτι οι ομάδες χτίζονται και δεν αγοράζονται. Σωστή σαν σκέψη αλλά πολύ γενικόλογη καθώς υπάρχει μια σημαντική παράμετρος. Κύριε Γιώργο (καπετάνιο δεν σε λέμε γιατι πολύ απλά δεν το αισθανόμαστε) ξεχάσες κάτι πολύ σημαντικό να μας πεις. Όταν το χτίσιμο της ομάδας τελειώνει και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το βήμα παραπάνω δεν την διαλύουμε όπως έκανες εσύ δυο φορές μέσα στη δεκαετία του '90.
Επίσης, δεν μπορεί εσύ ο αυτοαποκαλούμενος καπετάνιος από την περήφανη Κρήτη να βγαίνεις στην "δίκη" του Θωμαϊδη και να κλαίγεσαι οτι δέχεσαι πόλεμο αφήνοντας ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ τον Σωκράτη Κόκκαλη να στήνει ανενόχλητος την παράγκα του. Είναι και δικό σου δημιούργημα η παράγκα γιατί την ανέχτηκες και γιατί άφησες τον Παναθηναϊκό αβοήθητο. Τα περί ηθικής δεν τα δέχομαι γιατί πολύ απλά παρακάτω θα παραθέσω παραδείγματα που απέδειξες οτι μόνο τέτοιος άνθρωπος δεν είσαι και ειδικά απέναντι στον κόσμο αλλά και σε ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.
Κανείς δεν ξεχνάει την συμπεριφορά σου στον Πάρη Γεωργακόπουλο ο οποίος σου γύρισε την πλάτη γιατί δεν σε είχε ανάγκη. Όπως επίσης και τον εξευτελισμό του Δημήτρη Σαραβάκου, αφού έσκασε η φούσκα Κοσκωτά, ενώ του είχες πει οτι τα λεφτά του Ολυμπιακού ήταν πολλά και οτι ήταν λογικό να πάει. Ακόμη περιμένουμε κυρ Γιώργη τον Χάτζι ή Γιώργο Χατζή και φυσικά τον Νταβόρ Σούκερ. Αυτοί όμως θα προκαλούσαν το κοινό αίσθημα. Εμείς πάντως τα τελευταία δυο χρόνια δεν είδαμε κανέναν φίλο της ομάδας να προκαλείται με τους Ζιλμπερτο Σίλβα, Σισέ, Λέτο, Κατσουράνη και τις οικονομικές απολαβές τους.
Όσον αφορά τη σχέση σου με τον κόσμο ήσουν διαρκώς εναντίον του. Άλλωστε η φράση "Δεν με νοιάζουν αυτοί, εγω θα βλέπω την ομάδα μόνος μου με την Αγάπη." έχει αφήσει ιστορία. Βεβαίως δήλωση που θα μείνει για πάντα χαραγμένη ειναι και αυτή στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας το 2008 την ωρα του συλλαλητηρίου οτί "Αυτοί που είναι στο Πεδίον του Άρεως δεν ειναι Παναθηναϊκοί...".
Το κλείσιμο των συνδέσμων το 1998 αποτελεί μνημείο στην προσφορά του κυρ Γιώργη στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό.
Επίσης οι μη μεταδόσεις αγώνων από την τηλεόραση γιατί ο κόσμος δεν ερχόταν στο γήπεδο και δεν εισέπραττε από τα εισιτήρια η ΠΑΕ ήταν ακόμη μια ηθική κίνηση του κυρίου Βαρδινογιάννη ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει το θράσσος να μιλάει για τιμιότητα και να φτάνει στο εξευτελιστικό σημείο μάλιστα να υπονοεί οτι ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε καθαρά το φετινό πρωτάθλημα με τον Νικόλα Πατέρα στο τιμόνι του.
Στα τέσσερα πρώτα χρόνια της χούντας του Κόκκαλη κύριε Γιώργο δεν σε είδαμε τόσο δυναμικό και επιθετικό. Αλλά έτσι έχετε μάθει μια ζωή. Να αφήνετε τους αντιπάλους ανενόχλητους να αλωνίζουν και να κυνηγάτε τον κόσμο της ομάδας που αντί να χειροκροτεί τα εγκλήματα σας, στέκεται απέναντι σας και διαμαρτύρεται.
Το μόνο που κατάφερε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης με τις χθεσινές του δηλώσεις ήταν να πολώσει ακόμη περισσότερο το κλίμα στις τάξεις των ήδη οργισμένων φιλάθλων και μάλιστα σε μια περίοδο όπου οι άμεσα εμπλεκόμενοι στα διοικητικά έχουν σιγήσει. Το ίδιο βέβαια κάνουν και εντεταλμένοι δημοσιογράφοι που γνωρίζει όλος ο Παναθηναϊκός και όχι μόνο, κόσμος οι οποίοι όλως τυχαίως δουλευουν στην ίδια εφημερίδα (Derby News) και εκ των οποίων ορισμένοι τυγχάνουν προσωπικοί φίλοι μάλιστα του Γιάννη Βαρδινογιάννη...
Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι οτι η οικογένεια Βαρδινογιάννη νιώθει στριμωγμένη και προσπαθεί με σπασμωδικές κινήσεις να κερδίσει οτι μπορεί επικοινωνιακά. Ο νέος επικοινωνιολόγος και συμβουλάτορας του Γιάννη Βαρδινογιάννη καλα θα κάνει να δείξει καλύτερα αντανακλαστικά στο μέλλον...

Υ.Γ.1: Ε όχι και τζάμπα κυρ Γιώργο μου τα 67 εκατομμύρια που έριξαν οι πολυμετοχικοί...

Υ.Γ.2: Σύντομα θα σχολιάσουμε και τον ρόλο του Παύλου Γιαννακοόπουλου αλλά και του γιου του Δημήτρη στην όλη ιστορία με τον απαιτούμενο σεβασμό στο πρόσωπο ενός πραγματικού Παναθηναϊκού...

Y.Γ.3: Στα Βαρδινογιάννεια είδαν όλοι το πραγματικό πρόσωπο του Γιώργου Βαρδινογιάννη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου