Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Η Αυλή

Από το 2000 και έπειτα , μεγαλομέτοχος στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ανέλαβε ο κ. Ιωάννης Β. Βαρδινογιάννης. Ακούστηκαν πολλές εκδοχές και ιστορίες σχετικά με την επιλογή του Βαρδή να αφήσει τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ στα χέρια του Τζίγκερ αλλά καμμιά απ'αυτές δεν μπορεί να θεωρηθεί απολύτως βάσιμη. Το σίγουρο γεγονός (εκ του αποτελέσματος) είναι πως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης βλέπει τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ σαν αγγαρεία και φροντίζει να το δείχνει στον κόσμο συνεχώς. Έτσι επειδή ο μεγαλομέτοχος δεν μπορεί να ασχολείται επί καθημερινής βάσεως με την ομάδα (βλέπετε δεν έχει ρόδες ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) άφησε τον εαυτό του και την ΠΑΕ στα χέρια μιας ομάδας φίλων.
Το παρεάκι αυτό το οποίο από το 2000 ελέγχει τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ (με ένα σύντομο διάλειμμα 2 χρόνων), σήμερα έχει και πάλι στελέχη του εντός της ΠΑΕ. Η γνωστή εφημερίδα της κυβερνήσεως πλέον έχει και alter ego στην εφημερίδα του υιού Γιαννακόπουλου και αυτό επίσης είναι ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον θέμα το οποίο όμως θα αναλυθεί διεξοδικά εν λευκώ χρόνω.
Ο Ιωάννης Β. Βαρδινογιάννης πριν κάνα δίμηνο, ως άλλος Πέτρος, είχε αρνηθεί τις σχέσεις του με την εφημερίδα Derbynews προκαλώντας έκπληξη στην πλειοψηφία του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ και όχι μόνο κόσμου. Είναι απορίας άξιον πως μια εφημερίδα με 900 πωλήσεις εντός Αττικής και 1200 πανελλαδικά ήταν (προ 2008) δέυτερη τη τάξει εφημερίδα σε έσοδα από διαφημίσεις και χορηγίες. Γιατί με τα φτωχά οικονομικά που κατέχω νομίζω πως ελάχιστη ζήτηση = ελάχιστα έσοδα. Φαίνεται όμως πως το παρεάκι γράφει λίγα αλλά ποιοτικά και δεν θέλω να φανταστώ πως η τεράστια ανωμαλία στη σχέση προσφοράς και εσόδων οφείλεται σε αλλότριους λόγους. Τις προάλλες λοιπόν, στην τελευταία δημόσια παρέμβαση του Ιωάννη Β. Βαρδινογιάννη στη συχνότητα του Sport-fm παραδέχθηκε ο ίδιος πως παρείχε προσωπικό ασφαλείας στον εκδότη της εφημερίδας Derbynews , η οποία όπως είπαμε δεν εκπροσωπεί τον ίδιο και τις απόψεις του. Εδώ πάλι υπάρχει ανωμαλία κατανόησης και επεξήγησης και γεννάται και το ερώτημα της αντικειμενικότητας της κρίσης του εκδότη της εφημερίδας όταν έχει τόσο στενές σχέσεις με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ. Το άθροισμα στην πιο πάνω εξίσωση εξηγεί την λυσσαλέα και κυνική (με την ετυμολογική σημασία της λέξης) στήριξη της εφημερίδας Derbynews προς το πρόσωπο του Ιωάννη Β. Βαρδινογιάννη.
Η περίοδος 2000-2008 ήταν η εποχή ακμής του Derbynews. Δεν μιλάω για τις πωλήσεις τις εφημερίδας, το βιοποριστικό πρόβλημα είχε λυθεί. Η εφημερίδα της Αυλής είχε στηριχτεί σε συγκεκριμένο μοτίβο. Το καλοκαίρι έπεφταν κορμιά στην προετοιμασία και το χειμώνα έφταιγε ο κόσμος που η ομάδα ήταν εκτός στόχων. Το καλοκαίρι ένα μεγάλο όνομα διαπραγματευόταν με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ για 2 μήνες και στο τέλος εξαιτίας της γυναίκας του χαλουσε η σίγουρη μεταγγραφή. Ελπιδοφόρα ταλέντα από Βαλκάνια,Σκανδιναβίες και ΄Γ Εθνική έκαναν παρέλαση στα εξώφυλλα του DerbySports και τα αρπάζαμε από τα χέρια των μεγάλων Ευρωπαικών ομάδων. Το χειμώνα με 3 συμμετοχές ήταν ήδη καμμένοι από τον κακό κόσμο που αποδοκίμαζε το έκτρωμα που λεγόταν ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ. Η λογική έλεγε άσπρο , ο εκδότης και το παρεάκι του έβλεπαν μαύρο, φαντάσματα παντού και εχθρούς στις μάζες του κόσμου. Ο Ιωάννης Β. Βαρδινογιάννης που να βρει χώρο να ασχοληθεί με όλα αυτά. Υιοθετούσε τις απόψεις και τις συμβουλές της Αυλής του και από αδιάφορος κατέστη και επικίνδυνος και ανεπιθύμητος. Μέσα σε όλα αυτά το παρεάκι γιγαντωνόταν. Οι αντιφρονούντες δέχονταν λάσπη από την εφημερίδα και απειλές από τα μεγάλα κεφάλια. Η Derbynews πλέον από εφημερίδα , είχε μετεξελιχτεί σε σχολή προπαγάνδας και πολλοί αποφοιτούσαν με άριστο βαθμό. Εξάλλου είχες σίγουρη αποκατάσταση μετά εντός της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.
Έπειτα ήλθε το διάλειμμα της πολυμετοχικότητας.. Πολλά λεφτά έπεσαν στην ομάδα ( περισσότερα απ'οσα μπήκαν επί Βαρδινογιάννηδων στα 31 χρόνια κατοχής) ο κόσμος αγκάλιασε την ομάδα , ήρθε το νταμπλ αλλά το πιο σημαντικό ήταν το αίσθημα της ανωτερότητας που είχε να νιώσει ο οπαδός του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ από αμνημονεύτων χρόνων. Η ομάδα ήταν έτοιμη προς εκτόξευση σε όλους τους τομείς. Η ΠΑΕ είχε καθαρίσει από διορισμένους και στελεχώθηκε από ανθρώπους που, παρά τα όποια λάθη τους, ήταν ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ και ένιωθαν πως ήταν δεσμευμένοι απέναντι στον κόσμο της ομάδας. Την ανεξήγητη και παράλογη διάλυση ενός πετυχημένου μοντέλου διοίκησης και λειτουργίας της ομάδας, ακολούθησε το προ 2008 deja vu. Το παρεάκι πάλι επανήλθε στο γνωστό ρόλο του γραφείου τύπου του μεγαλομετόχου. Η πρόσληψη του κ. Στέφανου Κούμπη ως επικοινωνιολόγου της ΠΑΕ ( φαίνεται στην φωτογραφία να απολαμβάνει το ποτό του μαζί με το υπόλοιπο παρεάκι) είναι η απόδειξη αυτού. Ο κ. Κούμπης χρόνια στέλεχος και δημοσιογράφος της Derby έχει κάνει καλή και αξιόλογη δουλειά και στην εφημερίδα "Πρωταθλητής" κερδίζοντας και την αναγνώριση των κυρίων Αναστασιάδη Θ. και Πουλόπουλου. Είναι δε νυμφευμένος με την κ. Όλγα Νικολαϊδου, κόρη του ιδιοκτήτη της εφημερίδας "Φως των Σπορ" η οποία εκτός από δημοσιογράφος στη συγκεκριμένη εφημερίδα , διετέλεσε και για μια δεκαετία υπέυθυνη του γραφείου τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Από κει λογικά θα έμαθε και ο κ.Κούμπης πως πρέπει να λειτουργεί ο υπεύθυνος τύπου μιας ΠΑΕ και σίγουρα γιαυτό διορίστηκε στη συγκεκριμένη θέση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.

Πλέον αναμένουμε σθεναρή υποστήριξη των θέσεων της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και ελπίζουμε η πρέπουσα και σωστή λειτουργία του γραφείου τύπου της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ να μην δημιουργήσει συζυγικά προβλήματα στο σπίτι του κ. Κούμπη. Εκτός αν πάλι θα φταίει ο κόσμος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ και όλα μέλι γάλα. Και τα εν οίκω καλά και τα εν δήμω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου