Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα.

Αν ο καινούριος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού γνώριζε
ελληνικά , σαφώς θα σφύριζε συνέχεια το ρυθμό του γνωστού ανάλαφρου τραγουδιού-επιτυχία των 90's. Ο Κάρλος Φρέιτας αυτή τη στιγμή απολαμβάνει τις διακοπές του (μετ'απολαβών) στην δροσερή Αυστρία παρακολουθώντας την προετοιμασία του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Αλλά ας κάνουμε μια πολύ σύντομη και επιγραμματική αναδρομή για τον μοντέρνο κύριο της φωτογραφίας.
Πρώην δημοσιογράφος (αποτυχημένος) είχε-έχει μέσα του το μικρόβιο της μίζας και της άποψης. Θυμίζει έντονα κάποιον κύριο εκδότη εφημερίδας (900 φύλλων) ο οποίος ακόμη να επεκταθεί επαγγελματικά στον τομέα των αγοραπωλησιών ποδοσφαιριστών. Ο Κάρλος Φρέιτας κατόρθωσε την εξαετία που ήταν στη Σπόρτινγκ να πάρει 2 πρωταθλήματα σε πρωτάθλημα τριών ομάδων και επίσης κατάφερε να χάσει το πρωτάθλημα το 2004 από τον Εργοτέλη της Πορτογαλίας, Μποαβίστα, η οποία σήμερα βρίσκεται στη Β' κατηγορία της χώρας.Η Σπόρτινγκ με τις κινησεις και του Φρέιτας πλέον καταφέρε να μικρύνει απίστευτα ως ομάδα καθώς από εκείνα τα χρόνια είχε αρχίσει να καλλιεργείται η νοοτροπία όλοι πουλιούνται για το ρευστό, με αποτέλεσμα να γίνει φυτώριο και των δύο άλλων ομάδων της Πορτογαλίας.(Πώληση Σιμάο στη Μπενφίκα,Μουτίνιο στην Πόρτο κλπ..)
Ο Φρέιτας πέρσι βρισκόταν στη Μπράγκα η οποία κατάφερε να πάρει τη θέση της κατεστραμμένης Σπόρτινγκ και τερμάτισε 2η. Κύριο προσόν του Φρέιτας σύμφωνα με τον Τζίγγερ (Γκόντζο) ήταν οι ακριβές πωλήσεις και οι φτηνές προσθήκες. Αυτό δείχνει και την ιδέα που έχουν για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ το συγκεκριμένο παρεάκι που ως συνήθως είναι παντελώς αντίθετη με την επιθυμία του λαού του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.
Ο Φρέιτας λοιπόν ο μετρ των deal στη Σπόρτινγκ αντικατέστησε τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Νάνι (προϊόντα των ακαδημιών της Σπόρτινγκ) με παίκτες τύπου Δημήτρη Ναλιτζή και φυσικά τον γνωστό σε μας Τζόε Ενακαρίρε ή αλλιώς Big Joe. Καλή η πλάκα και το γέλιο αλλά δυστυχώς αυτά τα πράγματα παύουν να είναι αστεία όταν πλέον έχουν σχέση με την αρρώστεια μας.
Τα πεπραγμένα του Φρέιτας μέχρι στιγμής στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ είναι τα εξής..
-Αποδέσμευση Νασίφ Μόρις και αποζημίωση στον παίκτη 200,000 Ε.
-Πώληση του 60% του φερέλπι νεαρού Βραζιλιάνου Νταβίντ Φίλιο στη Φλαμένγκο για 500,000Ε.
- Ανανέωση του 33χρονού πλέον Γιόσου Σαριέγκι με συμβόλαιο 350,000 Ε.
-Αγορά ελεύθερου Ιωαννίδη των 6 συμμετοχών στον Ηρακλή πίσω από τον Γιαννούλη.
-Δανεικός Ντάνι Φερνάντεζ!!!!
- Αδυναμία να πουλήσει Μάντζιους και σία και αντιθέτως επαναφορά στην ομάδα Μελίσση , Δημούτσου και άλλων σκουριασμένων μετριοτήτων.
-Δανεισμοί Μάτος και Μουν (αυτός ακόμα δεν είναι σίγουρος) χωρίς η ΠΑΕ να έχει χρηματικό όφελος.
Ο Γκοβού που ήλθε ως ελεύθερος δεν νοείται να λογίζεται ως προσθήκη Φρέιτας, γιατί οι συζητήσεις και η συμφωνία επήλθε όταν ο Φρέιτας ακόμη μάθαινε την Παιανία και ο Γκοβού όπως και ο Γκαλάς ήταν επιλογές που ήδη βρίσκονταν στη λίστα της απερχόμενης διοίκησης από πέρσι.
Έτσι οι κινήσεις του κυρίου Φρέιτας είναι όχι μόνο εντελώς ανούσιες αλλά και ζημιογόνες για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. Επιπλέον ο τύπος κάνει τις διακοπές της ζωής του χωρίς κανείς να καταλαβαίνει το λόγο ύπαρξης του , όχι μόνο στην Αυστρία αλλά και στην ομάδα. Η πληγή της ομάδας, δηλαδή ο κεντρικός αμυντικός, παραμένει ανοικτή και οι δύο εξαιρετικές λύσεις (Κρις, Γκαλλάς) έχουν χαθεί. Διάφορα ονόματα-πουλέν του πορτογάλου τουρίστα προκαλούν ανατριχίλα και αγανάκτηση στο άκουσμα τους και το χτεσινό ξεβράκωμα που του(ς) έκανε ο Νιόπλιας ουσιαστικά φανερώνει από ποιο πανέρι ξέρει και έχει διαταχτεί να ψωνίσει ο αποτυχημένος τουρίστας.

ΑΠΟΡΙΑ.

Αφού το πρόβλημα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ήταν τα υπέρογκα έξοδα της διετίας 2008-2010, κανείς σήμερα δεν αναρωτιέται και δεν ενδιαφέρεται όταν η ΠΑΕ πληρώνει τις διακοπές ενός άσχετου τουρίστα, το λίπασμα μιας γλάστρας προέδρου και ενός μιζαδόρου αντιπροέδρου;;
Όμως αυτοί είναι απλοί πολύποδες για να μιλήσουμε και με ιατρικους όρους. Το μεγάλο καρκίνωμα βρίσκεται στον εγκέφαλο και πρέπει επειγόντως να αφαιρεθεί προτού ο ασθενής βρεθεί σε μη αναστρέψιμη κατάσταση..

1 σχόλιο: