Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

"Σήψις" *

*Η λέξη σήψις προέρχεται από την ελληνική λέξη που σημαίνει αποσύνθεση ή φθορά γιατί συνήθως το σύνδρομο παρατηρείται σε ανάλογους ιστούς.

Με λίγες βδομάδες να απομένουν για την έναρξη του νέου ποδοσφαιρικού μαραθωνίου, ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ δεν είναι ακόμα ενισχυμένος πλήρως , σύμφωνα με τα πιστεύω του Νίκου Νιόπλια. Όσοι εθελοτυφλούσαν και χρυσώθηκαν αρχικά με τη μεταγραφή του Γκοβού και έπειτα συμβιβάστηκαν με την τέταρτη λύση του Μπουμσόνγκ, ελπίζω πλέον να έχουν καταλάβει την επικινδυνότητα της κατάστασης στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ υπό το καθεστώς της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Ο κόσμος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ που συνεχίζει να αγνοεί την κατάσταση, έχει κάποια ελαφρυντικά αλλά δυστυχώς η άγνοια και η απουσία λειτουργεί υπέρ της υπάρχουσας καταστροφικής κατάστασης. Οι εφημερίδες που αυτοαποκαλούνται ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕΣ , αλλά πάνω απ'όλα εξυμνούν τα αφεντικά τους και τα συμφέροντα τους, ζουν σε ένα ιδεατό παράλληλο σύμπαν και καθημερινά παρουσιάζουν τα γεγονότα και τις διεργασίες ως κέρδη της ομάδας. Η απόλυτη ταύτιση τους θα έπρεπε να τους ανησυχεί, ειδικά τους "Πράσινους" οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια παρουσίαζαν δριμύτατες κατηγορίες και αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα του Derbynews.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝAΪΚΟΣ στα κέντρα των αποφάσεων της Σούπερ Λιγκ έχει μείνει ξεκρέμαστος καθώς δεν κατορθώνει να περάσει καμμιά απόφαση του. Ο κ.Γόντικας προσπαθεί μάταια με τις συνεχείς εμφανίσεις του στην τηλεόραση να πείσει αλλήλους αλλά και τον ίδιο ότι εργάζεται σκληρά υπέρ της ομάδας μας. Την ίδια στιγμή όλα τα αιτήματα και οι προτάσεις που καταθέτουμε ως ομάδα στην Σούπερ Λιγκ , απορρίπτονται και χλευάζονται από προέδρους και πρόσωπα ανύπαρκτης υπόληψης. Ο διασυρμός είναι γεγονός και η οικογένεια κάνει αυτό που έκανε τόσο καιρό. Απολύτως τίποτα. Ο πρόεδρος Κωνσταντόπουλος λάμπει δια της απουσίας του και όλα βαίνουν όπως ακριβώς τα είχαμε προβλέψει όλοι όσοι νιώσαμε στο πετσί μας τι εστί Βαρδινογιάννης.
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Κάρλος Φρέιτας έχει προσγειωθεί από το διάστημα. Δεν εξηγείται διαφορετικά η παρουσία του. Ο τεχνικός διευθυντής, ο μετρ των deal και των πωλήσεων, ο οποίος ήρθε ως ο μεσσίας που θα συμμαζέψει τον καλπάζων προϋπολογισμό που άφησε η προεδρία του Νικόλα Δ.Πατέρα έχει καταφέρει να πετύχει το απόλυτο μηδέν.Τα κατορθώματα του μέχρι αυτή τη στιγμή στο θέμα των αποδεσμεύσεων είναι είτε δανεικοί χωρίς οψιόν αγοράς και με καλυμμένο τον μισό μισθό από τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, είτε αποζημιώσεις παικτών και ελευθέρα. Δηλαδή εκεί που έπρεπε να γεμίσει το ταμείο, αυτό έχει επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο χωρίς να έχει δεχτεί οικονομική τόνωση. Για να κατανοηθεί η ανυποληψία του πρωην δημοσιογράφου, ο Κώστας Αντωνίου μπροστά του φαντάζει ως ο Πίτερ Κένιον και ήδη άρχισε να λείπει σε κάποιους. Η κατρακύλα δεν έχει όρια. Αλλά είπαμε, εάν στην Ελλάδα ελέγχεις , πχ δύο κανάλια και μία εφημερίδα (η δεύτερη εφημερίδα πάει πακέτο λόγω υιού Γιαννακόπουλου), μπορείς να παρουσιάζεις τα πάντα όπως ακριβώς τα θες. Φυσικά η συνέχεια πασίγνωστη. Το φταίξιμο αποκλειστικά στον κόσμο που θα "πολεμήσει" την ομάδα και στο βρωμερό παρασκήνιο, το οποίο όλως τυχαίως είχε διαλυθεί παντελώς τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Το εντονότερο όμως γεγονός το οποίο λειτουργει και ως dejavu σε όσους νιώθουν και κατανοουν τι πάει να πει οικογένεια Βαρδινογιάννη στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, είναι η νοοτροπία του μπακάλη. Ο προπονητής συνεχώς περιφρονείται και η ομάδα δεν ενισχύεται κατά τις υποδείξεις του. Μετά την έλευση της τριτοτέταρτης επιλογής για τη θέση του σέντερ μπακ ,(σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια), ακόμα ένας διακαής του Νιόπλια για τη θέση του 3ου επιθετικού στην ομάδα έχει χαθεί. Ο Κρίστιαν Νέμεθ της Λίβερπουλ έχει καταλήξει στον Ολυμπιακό ,παρόλο που ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ασχολείτο με την περίπτωση του εδώ και περίπου 20 μέρες. Και ενώ η Λίβερπουλ είχε ορίσει μία λογική τιμή πώλησης του παίκτη, οι διοικούντες της ομάδας μας κατόρθωσαν με την ηλίθια και νοσηρή νοοτροπία που τους διακατέχει να καταφέρουν να χάσουν τον παίκτη και να υποστούν εκτός από αγωνιστική ήττα, καθώς το ρόστερ δεν ενισχύθηκε, και επικοινωνιακή ήττα με τον παίκτη να καταλήγει στον αιώνιο. Το deal για τον Νέμεθ , θυμίζει αρκετά την περσινή περίπτωση με τον Λέτο, όπου ο Κόκκαλης να προσπαθεί να σώσει όσα ψιλά μπορεί και να πάρει δανεικό τον παίκτη και τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ να μπαίνει φουριόζος στην υπόθεση και να κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες τον παίκτη και να προκαλεί πάταγο. Οι κόκκινες εφημερίδες για κάνα 20ήμερο προπαγάνδιζαν ανοικτά σε σημείο προβατοποίησης την σιγουριά της μεταγραφής, όπως ακριβώς έκαναν τόσο καιρό και οι πράσινες εφημερίδες. Με τη μόνη διαφορά ότι εμείς δεν είμαστε γαύροι και δεν εξαρτώμαστε από τα έντυπα μέσα των αφεντικών. Και αυτό φαίνεται και στα ελάχιστα φύλλα που πωλούν εβδομαδιαία οι φυλλάδες "μας".

-Ο Παύλος Γιαννακόπουλος εγκρίνει όλα αυτά που γίνονται στην ΠΑΕ ή το μίσος του για τους "άλλους", οι οποίοι έκαναν το "έγκλημα" και πήραν το νταμπλ πέρσι , τον έχει θολώσει και τον κάνει να τα βλέπει όλα ,όχι πράσινα, αλλά τζιγγερικά;
-Ο κ.Κούμπης , ο επικοινωνιολόγος της ΠΑΕ θα βγει μπας και δικαιολογήσει κι αυτός το μισθό του; Καλά τα "ΠράσιναΝέα", αλλά ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ καλό είναι να εκπροσωπείται συνεχώς γιατί επικοινωνιακή ήττα ισούται με ποδοσφαιρική ήττα. Η περηφάνια που κουβαλούν οι οπαδοί της ομάδας μας δεν σηκώνει ήττα σε κανένα επίπεδο.
-Καιρός είναι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ να αποκτήσει δικιά του φωνή στα ΜΜΕ. Αποκλειστικά δικιά του. Ούτε φωνή Βαρδινογιάννη-Γκόντζου, ούτε Γιαννακόπουλου ούτε κανενός. Το leoforos.gr αν μη τι άλλο έχει κάνει ελπιδοφόρο ξεκίνημα και ευχόμαστε στην πλειοψηφία των παιδιών να συνεχίσουν έτσι.
-Κύριοι Κωνσταντόπουλοι,Γόντικες,Φρέιτες,Γκόντζοι,υιοί Γιαννακόπουλοι το υπαλληλίκι και η αφαίμαξη της ομάδας για ιδία κέρδη και συμφέροντα , όλα εδώ (θα) πληρώνονται.
-Ο Μαρινάκης καταφέρνει να κερδίζει τις εντυπώσει αλλά παράλληλα ενισχύει και την μέχρι πρότινος διαλυμένη ομάδα που του κληροδότησε ο Κόκκαλης. Με καλύτερο σύμμαχο στο πλευρό του το Γιάννη Βαρδινογιάννη. Αν η οικογένεια αρχίσει να λειτουργεί στις υπόλοιπες εταιρίες της όπως λειτουργεί στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, προβλέπεται πείνα και χρεωκοπία. Αλλά εκεί τους νοιάζει, ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ πέραν του κοινωνικού στάτους που προσδίδει στην οικογένεια , λειτουργεί και ως σκουπιδοτενεκές για τα άχρηστα (για τις επιχειρήσεις) μέλη της. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ μόνο προσφέρει στους Βαρδινογιάννηδες και δεν παίρνει τίποτα από αύτους.
-Μεγαλομέτοχε και φαμίλια , it smells April...

2 σχόλια:

  1. O Παναθηναϊκός ίσως να είναι και Η ΜΟΝΗ ΚΛΑΣΣΙΚΗ, ΓΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ομάδα!
    Γι' αυτό και έχουμε... πάντα διχόνοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή