Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Τώρα και Τότε..



Αυτούσια παρατίθενται τα δύο πρωτοσέλιδα του αγαπημένου και πάνω απ'όλα μη ελεγχόμενου Κώστα Γκόντζου. Είναι τα δύο πρωτοσέλιδα μετά τους εντός έδρας αγώνες με την Ξάνθη τώρα (1-1) και τότε (πέρσι 1-0). Ξεκάθαρα παρατηρείται η προσπάθεια αποπροσανατολισμού του εκδότη της εφημερίδας από την γκέλα και να μεταφερθεί το κέντρο του ενδιαφέροντος του αναγνώστη στο μεταγγραφικό μπαμ του αιώνα με την αποκτηση ενός ποδοσφαιριστή που έμεινε ελεύθερος από την Ρασίνγκ Σανταντέρ και η τελευταία φορά που έδειξε τηλεοπτικό του αγώνα η τηλεόραση ήταν πίσω στο μακρινό (πλέον) 2005.

Πέρσι η νίκη απέναντι στην Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, 2η αγωνιστική μετά το διπλό στο Παγκρήτιο, αναφέρθηκε στο πρωτοσέλιο του DerbyNews και οι αμερόληπτοι δημοσιογράφοι της εν λόγω εφημερίδας εστίαζαν στο φτωχό σκορ της νίκης. Σε ένα αγώνα που ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ είχε 23 τελικές προσπάθειες έναντι 4 του αντιπάλου.. Αλλά παρόλο που η ομάδα είχε δύο συνεχόμενες (μέχρι τότε) νίκες και έβγαζε υγεία και εμπιστοσύνη, η εφημερίδα και το παρεάκι είχαν ενοχληθεί και δεν άντεχαν το φτωχό σκορ της νίκης έναντι στην Ξάνθη. Σήμερα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και την γκέλα στην έδρα μας με την ίδια ομάδα και ενώ ακολουθεί πρόγραμμα γολγοθάς, το παρεάκι είναι τόσο ενθουσιασμένο από το προαναφερθεν μπαμ που αφήνει σε δεύτερη μοίρα την τραγική γκέλα και εμφάνιση της ομάδας. Τί αλλαξε σε ένα χρόνο;;;

Απλώς τα πάντα. Προπονητής, τεχνικό team, διοίκηση και πάνω απ'όλα πρόεδρος. Η ομάδα αν και στο αγωνιστικό κομμάτι δεν έχει υποστεί τρομερές αλλαγές, δεν βγάζει στον κόσμο την εμπιστοσύνη που έβγαζε πέρσι. Και αυτό δεν οφείλεται στην έλλειψη ταλέντου. Προς θεού αν οι Σισσέ, Λέτο , Ζιλμπέρτο και Γκοβού υπολείπονται ταλέντου από τους υπόλοιπους αντιπάλους. Η αίσθηση αυτή που βγάζει η ομάδα, είναι η αίσθηση του μίζερου και εσωστρεφούς παρελθόντος. Είναι η αίσθηση που νιώθουμε όλοι εμείς να μας κοροϊδεύουν οι εφημερίδες(γιατί πλέον διπλασιαστηκαν) της κυβερνήσεως. Να βλέπουμε το μαύρο και αυτοί να γράφουν άσπρο και άλλες φανταστικές ιστορίες. Και φυσικά οταν το αποτέλεσμα θα καταλήξει αρνητικό θα αρχίσει ένα καινούριο κυνήγι φαντασμάτων και θεωρίες συνομωσίας. Παλιά τα φαντάσματα και οι ενορχηστρωτές της διχόνοιας ονομάζονταν Γιαννακόπουλοι, σήμερα Πατέρας και Βγενόπουλος και άυριο μπορεί να έχουν το δικό μας και δικό σας επίθετο.



- Σιγά μην ασχοληθώ και πανηγυρίσω για την ήττα του περσινού πέμπτου. Κόλλυβα από ξένες κηδείες εμείς δεν τρώμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου