Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Back to past

Εποχή Βαρδινογιάννη και επίσημα. Ο φετινός επίσημος ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ με το ψεσινό δείγμα γραφής του κατέδειξε πως στη νοοτροπία είναι αρκετά αλλαγμένος σε σύγκριση με πέρσι και δυστυχώς προς το χειρότερο. Η ομάδα με μια υποτονική και αλαζονική εμφάνιση δώρισε τους πρώτους βαθμούς σε μία επιεικώς μέτρια Σκόντα Ξάνθη και το πρωτάθλημα άρχισε με το χειρότερο τρόπο. Η απουσία του κόσμου από το γήπεδο ίσως να έπαιξε το ρόλο της , αλλά επ'ουδενί δεν είναι δικαιολογία. Γιατί όλοι μας γνωρίζουμε πως αν ψες ήταν γεμάτο το γήπεδο και γινόταν η γκέλα που έγινε , όλοι θα φόρτωναν την αποτυχία στον "κακό" κόσμο που έβριζε τον ανίκανο και ανύπαρκτο μεγαλομέτοχο. Ήδη σε ένα σάιτ που θεωρεί εαυτόν "Πράσινο" άρχισε η πρώτη προσπάθεια υπεράσπισης του καλού μεγαλομετόχου ο οποίος ενίσχυσε την ομάδα και δεν την άφησε απροστάτευτη. Ο συμπαθητικός δημοσιογράφος, γνήσιος απόφοιτος του ΙΕΚ Derby μας καταδεικνύει και ποιό θα είναι το φετινό μότο των αυλικών.

Η ενίσχυση της ομάδας έχει φυσικά ως εξής. Αρχίζουμε με το hummer της άμυνας ο οποίος επιβεβαίωσε όλους εμάς τους κακούς και γκρινιάρηδες που τον χαρακτηρίζαμε ως μια μέτρια τριτοτέταρτη λύση. Το γκολ της Ξάνθης και η φράση του Τζόρβα " είστε 3 , είναι ένας", τα λένε όλα. Σίγουρα όλοι οι αμυντικοί κάνουν λάθη και γκέλες αλλά η μέχρι στιγμής παρουσία του Μπουμσόνγκ δείχνει πως δεν είναι αυτός που θα λύσει το πρόβλημα της άμυνας. Η μπακαλίστικη τακτική και νοοτροπία πληρώνεται Τζίγγερ. Η εικόνα της ενισχυμένης άμυνας δυστυχώς μας τρομοκρατεί καθώς σκεφτόμαστε το ματς στο Καμπ Νου.

Ο πληρέστερος ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ όλων των εποχών (σύμφωνα με τον Γκόντζο), όταν στράβωσε το παιχνίδι, είχε στον πάγκο τις εξής λύσεις: Καραγκούνη, Βύντρα,Δημουτσο,Μαρίνος Κλέυτον, Μπίερσμιρ,Φερνάντεζ! Περαιτέρω λόγια δεν χρειάζονται. Τρίτος επιθετικός που ψες θα ήταν η πρώτη αλλαγή δεν υπήρχε. Έκλεισε λένε ο Λουίς Γκαρσία του οποίου το κυριότερο πλεονέκτημα είναι free agent, παίκτης με πλούσιο βιογραφικό, σταθερή φθίνουσα πορεία από το 2005 και έπειτα και το κυριότερο ο άνθρωπος δεν είναι σέντερ φορ. Περιφερειακός παίκτης που δεν πατάει περιοχή που παίζει στα άκρα της επίθεσης. Ουσιαστικά σε περίπτωση που τραυματιστεί καποιος από τους δύο επιθετικούς της ομάδας , θα βιώσουμε παρόμοιες καταστάσεις. Και τραυματισμοί θα υπάρξουν. Η μπακαλίστικη νοοτροπία επικράτησε ακόμη και στο θέμα του γυμναστή. Εκεί που είχες τη δοκιμασμένη και σίγουρη λύση του Έμπενς, προτίμησες να κάνεις οικονομία και να πάρεις τον δεύτερο γυμναστή της ΑΕΚ , τον Κέζο. Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα του νέου ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ του Βαρδινογιάννη είναι αρνητικά. Το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί, η μη επαρκής στελέχωση της ομάδας και η γύμνια της στον εξωγηπεδικό παράγοντα είναι δυσμενείς οιωνοί για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στη φετινή χρονιά.


- Ήδη αρχισε να ξεφτίζει η αύρα της περσινής ομάδας και η δουλειά της περσινής προετοιμασίας..

- Ο Σπυρόπουλος ως πότε θα επιτρέπει να τον ρεζιλεύουν στο πανελλήνιο όλοι οι τυχόντες; Αλλά όταν του τα έψαλλε ο Τεν Κάτε θίχτηκε ο εγωισμός του..

- Η έκφραση του Θανάση Γιαννακόπουλου δίπλα στην κομπανία που βάλθηκε να καταστρέψει εκ νέου τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ τα λέει όλα. Ο μόνος που λείπει από την κομπανία είναι ο αδελφός και ο ανιψιός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου