Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Τα χρωστούμενα


Το σταθερό μότο όλων όσων στηρίζουν την οικογένεια Βαρδινογιάννη, είναι η λεγόμενη "προσφορά" τους για 31 έτη στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. Θεωρούν ότι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ χρωστάει την ύπαρξη και τη συνέχεια του στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Έχοντας ξεχάσει φυσικά τον πραξικοματικό τρόπο με τον οποίο πήραν στα χέρια τους τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ πίσω στο 1979. Εδώ όμως το έχουν ξεχάσει τα ίδια τα θύματα του 1979, η οικογένεια Γιαννακόπουλου, επομένως είναι πανεύκολο σε όλους τους αυλοκόλακες να το παραλείπουν σκοπίμως και προκλητικά. Ας αγνοήσουμε τις κραυγές στήριξης των γνωστών οι οποίοι ουσιαστικά χρωστούν την ύπαρξη και τη φήμη τους στα πακέτα της οικογένειας Βαρδινογιάννη και ας δούμε σε αυτή τη σχέση προσφοράς μεταξύ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ και οικογένειας ποιός είναι πραγματικά κερδισμένος.

Πίσω στο μακρινό 1979, όταν η οικογένεια Βαρδινογιάννη ανέλαβε τις τύχες του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ, σαφώς και δεν θύμιζε σε τίποτα το μέγεθος το οποίο έχει σήμερα. Η οικογένεια έχοντας στην κατοχή της μόνο μια χούφτα πλοία (τα οποία χρησιμοποιούσε με άκρως αμφιλεγόμενο τρόπο), αφήνει την ομάδα που υποστήριζαν οι Παύλος και Βαρδής Βαρδινογιαννης, τον ΌΦΗ και επενδύει στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. Τα μεγέθη των δύο ομάδων διαφέρουν χαοτικά, το ίδιο και η δυναμική τους ως σύλλογοι με μάζες οπαδών. Μέσω αυτής της δυναμικής του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ και της αναγνωρισιμότητας που τους δίνει ο σύλλογος, οι Βαρδινογιάννηδες ξεφεύγουν από τα όρια της Κρήτης και γίνονται γνωστοί στο πανελλήνιο, όπου και γιγαντώνονται επιχειρηματικά. Σήμερα η οικογένεια ανήκει στις ισχυρότερες οικογένειες εντός Ελλάδος και έχει επεκταθεί επιχειρηματικά σε διάφορους τομείς όπως πετρέλαια (Motor Oil, Avin), ΜΜΕ (Σταρ,Μega) αλλά και στον τραπεζοπιστωτικό τομέα καθώς κατέχουν σημαντικό μερίδιο της Τράπεζας Πειραιώς. Οι αστικοί μύθοι που θέλουν τους Βαρδινογιάννηδες Ολυμπιακούς, δεν μπορούν να εξακριβωθούν. Την αγάπη τους για τον ΟΦΗ όμως και το επίκτητο επιχειρηματικό (και μόνο) ενδιαφέρον τους για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ την εποχή των Βαρδινογιάννηδων είχε και τις καλές εποχές του αλλά αν κριθεί με βάση τη δυναμική του και την οικονομική ευρωστία της οικογένειας τότε το αποτέλεσμα είναι σαρκαστικά αρνητικό. Διότι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ στην εποχή Βαρδινογιάννη είχε και πρωταθλήματα και πορείες στην Ευρώπη. Μήπως όμως όλα αυτά δεν τα είχε και προ Βαρδινογιάννη;;; Το έπος του Wembley πότε έγινε δηλαδή;;; Τα συνεχόμενα νταμπλ;;; Η αρμάδα του "ψηλού" και του "κοντού";;; Γι'αυτό ας αφήσουν όλοι οι αυλοκόλακες ότι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ χρωστάει στην οικογένεια την ύπαρξη και γιγάντωση του. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ έζησε τις ενδοξότερες μέρες του όταν οι Βαρδινογιάννηδες ασχολούνταν μόνο με τον ΟΦΗ. Ο οποίος σημειωτέον έχει και δικό του ιδιόκτητο γήπεδο φτιαγμένο από ποιούς άλλους; Μα την οικογένεια Βαρδινογιάννη φυσικά. Για τους αδαείς η τέως έδρα του ΟΦΗ ονομάζεται Θ.Βαρδινογιάννης. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ όμως ακόμη ελπίζει και περιμένει την κοροϊδία που τώρα ονομάζεται Βοτανικός. Γιατί η κοροϊδία είναι η ίδια με κοινό παρονομαστή το όνομα Βαρδινογιάννη. Φέτος Βοτανικός, πιο παλιά Γουδί, πριν Ελληνικό και πάει λέγοντας το ανέκδοτο με το γήπεδο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.

Η οικογένεια λοιπόν κατάφερε να αποκτήσει κοινωνική αναγνωρισιμότητα και να γιγαντωθεί επιχειρηματικά και οικονομικά μέσω του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ. Στον ίδιο το σύλλογο τί πρόσφερε όμως;;; Τίποτα! Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ γήπεδο δικό του δεν έχει, ακόμη είναι στο νοίκι. Το προπονητικό κέντρο της Παιανίας με όλες τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και τα γήπεδα του ανήκει εξ'ολοκλήρου στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ κανένα λόγο δεν έχει πάνω στην Παιανία ως αθλητικός σύλλογος. Γυμνός και σε αυτό το θέμα. Η Green Team, η εταιρία που πραγματεύεται τα επίσημα προϊόντα της ομάδας ανήκει κι αυτή εξ'ολοκλήρου στην οικογένεια. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ σαν σύλλογος δεν επωφελείται οικονομικά από τις πωλήσεις των επίσημων προϊόντων με το λογότυπο του , παρά μόνο όταν και εάν η οικογένεια αποφασίσει να του δώσει χορηγία από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις της. Δηλαδή αυτή η εξωφρενική εξίσωση είναι η εξής. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των επίσημων προϊόντων του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ πηγαίνουν στην Green Team και ουσιαστικά στην τσέπη του εκάστοτε Βαρδινογιάννη. Στην ομάδα επιστρέφουν σαφώς μειωμένα και περικομμένα καθώς θα πρέπει να τονωθούν οικονομικά και οι άλλες εταιρίες της οικογένειας. Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από την φαρσοκωμωδία της Ticket Club. Πέραν του χουντικού και ετσιθελικού αποκλεισμού από τα γήπεδα προσώπων που δεν ήθελε η οικογένεια, τα έσοδα των εισητηρίων κατακρατούνταν και ο Ερασιτέχνης ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ μάταια φώναζε για την κλοπή του μεριδίου που του αναλογούσε. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη στις "ένδοξες" μέρες της κατάφερε να διαχωρίσει τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ στην εταιρία της (ΠΑΕ) και τον Ερασιτέχνη ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. Αλλά φαίνεται πως όλοι όσοι εργάζονται στις εφημερίδες των αφεντικών τους έχουν μνήμη ψαριού.

Ένα άλλο πρόσφατο παράδειγμα-επιβεβαίωση για το πώς λειτουργούν οι Βαρδινογιάννηδες στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, είναι το πρόσφατο δάνειο των 5 εκατομμυρίων Ευρώ που πήρε ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ από την Τράπεζα Πειραιώς. Μετά τις καλοκαιρινές κωμικές δηλώσεις του Γιάννη Βαρδινογιάννη, πως θα υπερκάλυπτε ο ίδιος το ποσό της ΑΜΚ (των αλεξιπτωτιστών σύμφωνα με τα λεγόμενα του Παύλου Γιαννακόπουλου) , όταν παρήλθε ο Ιούνιος ο Γιάννης Βαρδινογιάννης όντως προχώρησε μόνος του στην ΑΜΚ με το αστρονομικό ποσό των 5 εκατομμυρίων Ευρώ. Το αστείο όμως κορυφώνεται στη συνέχεια. Το συγκεκριμένο ποσό, ολόκληρος γόνος Βαρδινογιάννηδων, το πήρε μέσω δανείου, στο όνομα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ, από την Τράπεζα Πειραιώς η οποία ανήκει σε όμιλο εταιριών της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Ουσιαστικά και απλά , ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ δανείστηκε 5 εκατομμύρια Ευρώ από εταιρία του Βαρδινογιάννη. Δηλαδη ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ χρωστάει στο μεγαλομέτοχο του!!! Με αυτές τις πρακτικές και ενέργειες, η δήλωση του Γόντικα στο SentraFm (20.08.2010) αποκτά ουσία και πραγματοποίειται. *



*"...Είναι μια οικογένεια που είναι 30 χρόνια στον Παναθηναϊκό. Όταν υπάρχει μια δεδομένη προσφορά και του προσώπου του ιδίου και της οικογένειας προς το σύλλογο και την εταιρία, με προβληματίζει αυτή η συμπεριφορά." Δήλωση Γόντικα στο SentraFm (20.08.2010.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου