Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Πόλεμος Προπαγάνδας

Οι κύριοι της φωτογραφίας έχουν αρκετά κοινά. Ένα τέτοιο χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό από πάρα πολύ παλιά. Ο ισχυρότατος επικοινωνιακός μηχανισμός που αρχίζει από τις δικές του οπαδικές εφημερίδες και εκτείνεται στις λεγόμενες "αντικειμενικές" εφημεριδες. Ο Ολυμπιακός σήμερα έχει 3 καθαρά οπαδικές εφημερίδες (Πρωταθλητής, Φως,Γαύρος, 2 λεγόμενες αντικειμενικές οι οποίες όμως από ανθρώπους του Ολυμπιακού θεωρούνται δικές τους (Σπορντευ, Φίλαθλος) και οι υπόλοιπες λεγόμενες αντικειμενικές (Γκολ, Εξέδρα) ακολουθούν το επιτυχημένο δημοσιογραφικό μότο , "πούλα μιζέρια στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και φανφάρες στους γαύρους".

Με αυτό το υπάρχων καθεστώς , φυσικό είναι να περνάνε όλες οι θέσεις του κόκκινου μηχανισμού σε όλα όσα ζητάει. Θέλει ο Μαρινάκης καρατόμηση διαιτητών ακόμη και προληπτική;; Φροντίζουν γι'αυτό οι εφημερίδες του. Η τακτική είναι γνωστή. Πρωτοσέλιδα οργής ενάντια σε διαιτητές, ονομαστική αναφορά τους από τις γαύρικες εφημερίδες και στη συνέχεια οι λεγόμενες αντικειμενικές αρχίζουν είτε να σχολιάζουν είτε να κριτικάτουν με σπόντες ενδεχόμενα διαιτητικά λάθη υπέρ του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ. Σε αντίστοιχες διαφορετικές περιπτώσεις, οι κόκκινες εφημερίδες (οπαδικές και μη) αρχίζουν να μιλάνε για "Βραζιλία, για καρδιά πρωταθλητή και για Θρύλους-Μπαρτσελόνα. Ο μηχανισμός είναι τόσο βαθιά ριζωμένος που χρειάζεται να καταλάβουμε όλοι μας, πως με το υπεράνω που προσπαθούμε να δείξουμε, τρέφουμε και διαωνίζουμε αυτή την κατάρα εναντίον του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

Δε νοείται υγιής σκεπτόμενος ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ να ενημερώνεται μέσω των αντικειμενικών εφημερίδων οι οποίες το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να περνάνε μια μίζερη γραμμή και ένα αίσθημα κατωτερότητας και εσωστρέφειας στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Σε αυτή την απαίτηση-παράκληση υπάρχει και ο σοβαρός αντίλογος της σωστής ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ενημέρωσης. Δυστυχώς αυτή σε έντυπο και ραδιοφωνικό μέσο ΔΕΝ υπάρχει. Οι εφημερίδες Ντέρμπυ-Πράσινη οσονούπω συγχωνεύονται και εκφράζουν αποκλειστικά τα συμφέροντα των αφεντικών τους και ενίοτε αναφέρουν τα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Στο ραδιόφωνο η γνωστή εκπομπή του Γκόντζου είναι για τα σκουπίδια καθώς κινείται σε μια ατμόσφαιρα παρελθοντολαγνείας και απατημένου συζύγου. Μόνο για διασκέδαση προσφέρεται.

Ο Μαρινάκης κατάφερε με τις δηλώσεις του να κερδίσει ισόβιο εισητήριο στα Παρατράγουδα της Αννίτας Πάνια, όμως σε μια χώρα που άγεται και φέρεται από τις εφημερίδες, παρουσιάζεται ως ο εξυγιαντής του ποδοσφαίρου ακόμα και της χώρας. Οι δικές του εφημερίδες αναμενόμενα παρουσιάζουν τον Μαρινάκη τα πάραπανω. Οι αντικειμενικές εφημερίδες, επειδή σίγουρα γνωρίζουν πως οι δηλώσεις του Κάτμαρ είναι επιεικώς γελοίες, μη θέλοντας να κακοκαρδισουν τους πελάτες τους (οι γαύροι ως πρόβατα είναι οι καλύτεροι πελάτες των εφημερίδων-δείτε πωλήσεις) ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΥΟΝ το κακό του ελληνικού ποδοσφαίρου στους ΔΥΟ αιωνίους. Αυτό είναι και το χειρότερο και πάνω σε αυτό δυστυχώς τσιμπάνε και οι δικοί μας.

Είναι ανεπίτρεπτο η ομάδα της παράγκας και των 12 κλεμμένων να ταυτίζεται με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Είναι ανεπίτρεπτο οι "επιστήμονες" της Ν.Σμύρνης και της Καβάλας πέρσι, να εξισώνονται με τη Θύρα 13. Και σε αυτή την εξίσωση να τιμωρείται και ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είτε με απαγόρευση μετακινήσεων οπαδών είτε σε επίπεδο κύρους να σπιλώνεται το όνομα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ με τον καταδυνάστη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κανείς δεν ξεχνάει για το σκάνδαλο στο Καραισκάκη, το σκάνδαλο στον ΟΠΑΠ με τον εκατομμυριούχο Τσουκαλα, το φόνο του Μιχάλη, το σκάνδαλο της παράγκας με τις γνωστές δηλώσεις και άλλα τόσα που ανετα μπορούν να κυκλοφορήσουν σε βιβλία. Γι'αυτό κανείς ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ο οποίος θέλει να αυτοονομάζεται ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και όχι βάζελος , δεν πρέπει να ενισχύει οικονομικά αλλά και να ενστερνίζεται αυτό το σύστημα που σπέρνει την εσωστρέφεια και χαλιναγωγεί την εκτόξευση της ομάδας.

Ήδη η πολιτεία πρώτη πρώτη έχει τσουβαλιάσει τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ με τους γαύρους , με την απόφαση του Μπιτσαξή να απαγορεύεσει και φέτος ετσιθελικά τις μετακινήσεις των οπαδών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και μόνο. Ύστερα από λίγη ώρα θυμήθηκε και τους "κόκκινους επιστήμονες". Επίσης το ΕΣΡ κατάλαβε για λίγες μέρες πως οι αθλητικές εφημερίδες προάγουν τη βία και προκαλούν το κοινό αίσθημα. Για λίγες μέρες όμως καθώς όλοι βλέπουμε τι γράφουν οι υπαλληλικές εφημερίδες του Μαρινάκη αλλά κανείς δεν αντιδρά. Ίσως περιμένουν προκλητικό πρωτοσέλιδο και από την άλλη πλευρά ώστε να τσουβαλιάσουν και να γενικεύσουν ,όπως ακριβώς θέλουν, τα πάντα.


- Με καμάρι διαβάσαμε για το καινούριο επαγγελματικό βήμα του Κώστα Γκόντζου ο οποίος θα αθρογραφεί σε σαιτ ιδιοκτησίας του υιού Γιαννακόπουλου. Ελπίζουμε το εξώδικο που έστειλε ο Γκόντζος στην Πράσινη , πέρσι τέτοιες μέρες για το 16σέλιδο ένθετο-ξεβράκωμα, να μην είναι ανασταλτικός παράγοντας στη συνεργασία τους.

- Η οικογένεια Γιαννακόπουλου, με σημαιοφόρο τον υιο Δημητράκη, συνεχίζει να προκαλεί όχι γέλιο, όχι θυμό, ούτε λύπη , αλλά αδιαφορία και ελαφρά δυσαρέσκεια για το κατάντημα της.

- Κανείς από μας τους οπαδούς δεν είναι ούτε Σωτηρακοπουλικός,ούτε Χελακικός, ούτε Μπραουδακικός,Βεργικός κοκ. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ είμαστε όλοι, μας νοιάζει μόνο ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και δεν στηρίζουμε κανένα που ενισχύει τον κόκκινο μηχανισμό προπαγάνδας. Ειδικά τους "αντικειμενικούς" οι οποίοι λειτουργούν ως Δούρειος ίππος στον κόσμο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Γι'αυτό σε όλα αυτά όλοι πρέπει να απαντούμε με όποιο τρόπο μπορούμε και να μην το παίζουμε υπεράνω, δεν ασχολούμαι. Και κυρίως κανείς δεν πρέπει να τσιμπάει.

- Αγωνιστικά ακολουθεί πρόγραμμα-γολγοθάς το οποίο θα κρίνει πολλά για τη φετινή χρονιά. Αν παρουσιαστούμε ως ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ τότε δεν φοβόμαστε τίποτα.

7 σχόλια:

  1. πολλά μπράβο για την θέση σου. πάντως πρέπει να βγει μια αγνή ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ εφημερίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για αυτήν την μίζερη νοοτροπία που λές οτι "πουλάει" στο κόσμο μας, ποιός φταίει? Οι εφημερίδες ή το ξερό μας το κεφάλι που αντί να υποστηρίζουμε την ομάδα παρόλα τα λάθη, ψάχναμε αφορμές να μιζεριάζουμε εξαιτίας της γνωστής ΑΙΤΙΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εσυ τωρα με αυτα που γραφεις εισαι σοβαρος???δηλαδη εισαι υγιης φιλος του παναθηναικου που μπαινεις στη νοοτροπια να ασχολεισαι με της εφημεριδες και ολα τα καραγκιοζιλικια που κανει ο μαρινακης-κοκαλης-πατερας-αδαμιδης κτλ για να κερδιζουν οπαδους????
    το ποδοσφαιρο ειναι ψυχαγωγια...ο παναθηναικος ειναι η ομαδα που εκφραζει εσενα και εμενα και μονο αυτο...ουτε ιδεολογια ειναι ουτε ο θεος...οσο ασχολεισε με τετοια σε τετοιο σημειο (οχι μονο εσυ αλλα κι οσοι δινουν τετοια βαρυτητα σε διοικητικα θεματα,οπαδικα και νομιζουν οτι κανουν και κουμαντο κιολας) αλλο τοσο το ποδοσφαιρο -το μπασκετ κτλ θα πεφτει ολο και πιο χαμηλα....

    ενας φιλος του παναθηναικου πολλα χρονια τωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τα χειρότερα σου άρθρα φίλε. Όταν γράφεις ή ενημερώνεσαι από blogs προφανώς όλα αυτά που λες φαίνονται αυτονόητα :-)

    Καλή συνέχεια :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ...ΕΤΣΙ...ΕΧΕΙ ΜΑΛΛΙΑΣΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ....
    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ...
    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΥΦΛΟΙ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ
    ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΗΤΕΣ....(ΑΡΦ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. paidia ena kainourio blog gia to basket

    http://greendunk.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή